Yeni Birlik Gazetesi Dünya Diplomasi masası Türkiye’de kurulabilir: Pezeşkiyan’dan nükleer müzakere talimatı!

Diplomasi masası Türkiye’de kurulabilir: Pezeşkiyan’dan nükleer müzakere talimatı!

İran medyasına göre Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, ABD ile nükleer müzakerelerin yeniden başlaması için talimat verdi. Görüşmelerin Türkiye’de yapılması bekleniyor.

İran medyasında yer alan haberlere göre, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ile nükleer müzakerelerin yeniden başlatılması yönünde talimat verdi. Kararın, taraflar arasında bir süredir gündemde olan diplomatik temasları hızlandırması bekleniyor.

Görüşmeler Türkiye’de Yapılabilir

Haberlere göre, nükleer müzakerelerin Türkiye’de gerçekleştirilmesi ihtimali öne çıkıyor. Görüşmelerin yeri ve takvimine ilişkin resmi açıklamaların önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Süreç Yakından İzleniyor

İran ile ABD arasında yeniden başlayacak olası müzakereler, bölgesel güvenlik ve uluslararası diplomasi açısından önemli görülüyor. Tarafların hangi başlıklar altında görüşeceği ve sürecin kapsamı henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.