ABD’nin Mississippi eyaleti, film sahnelerini aratmayan bir kahramanlık öyküsüne sahne oldu. Hancock Ortaokulu öğrencilerini taşıyan servis otobüsünde, sürücü Leah Taylor’ın aniden bilincini kaybetmesiyle kontrolden çıkan araç, büyük bir felaketin eşiğine geldi. Ancak araçtaki ortaokul öğrencileri, panik yerine akılalmaz bir koordinasyon sergileyerek olası bir faciayı önledi.
Ölümle Burun Buruna Gelen Otobüste "Saniye Saniye" Müdahale
Hızla ilerleyen otobüs yoldan çıkmak üzereyken, 6. sınıf öğrencisi Jackson Casnave bir an bile tereddüt etmeden şoför koltuğuna uzanarak direksiyonu kavradı. Casnave aracın rotasını korumaya çalışırken, arkadaşı Darrius Clark ise pedallara uzanarak frene basmayı başardı. Dev araç, çocukların bu senkronize müdahalesiyle güvenli bir şekilde durduruldu.
Sadece Aracı Durdurmadılar, İlk Yardıma Koştular
Kaos anında görev dağılımı yapan öğrenciler, sadece kazayı engellemekle kalmadı. Otobüs durur durmaz bir öğrenci acil yardım hattı 91il’i ararken, bir diğeri okul yönetimini bilgilendirdi. O sırada 8. sınıf öğrencisi Destiny Cornelius, baygın haldeki şoförün elindeki ilacı fark ederek kritik bir hamle yaptı. Cornelius, "Elinde ilacını sıkıca tuttuğunu ve ona ulaşmaya çalıştığını gördüm. İhtiyacı olanın o olduğunu anladım," diyerek şoföre ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.
Eyalet Bu Çocukları Konuşuyor: "Hayatımızı Onlara Borçluyuz"
Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan sürücü Leah Taylor’ın durumunun iyi olduğu öğrenildi. Taylor, uyandığında öğrencilerini "hayat kurtarıcılar" olarak nitelendirirken, okul yönetimi de çocukların bu olağanüstü cesaretini düzenlenen özel bir törenle onurlandırdı. Yetkililer, öğrencilerin bu soğukkanlılığı olmasaydı sonucun bir katliamla bitebileceği uyarısında bulundu.