İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Endonezya'dan Çin'e kritik savaş uçağı hamlesi: J - 10'lar yolda!

Endonezya'dan Çin'e kritik savaş uçağı hamlesi: J - 10'lar yolda!

Çin'in son teknoloji savaş uçağı J-10, yeni bir ülkenin envanterine girmeye hazırlanıyor. Endonezya, 12 adet J-10 için anlaşma masasına gidiyor.

Bölgede artan güvenlik tehditleri, Endonezya’yı yeni askeri adımlar atmaya yöneltti. Çin’in geliştirdiği son teknoloji savaş uçakları J-10’lar, bu kapsamda Cakarta yönetiminin radarına girdi.

Endonezyalı yetkililer, Chengdu J-10 savaş uçaklarının en kısa sürede ülke hava sahasında görev yapmaya başlayacağını duyurdu.

Asya basınında yer alan haberlere göre, Endonezya hükümeti Çin ile yürüttüğü görüşmelerde önemli ilerleme kaydetti.

çok amaçlı görevler için özel tasarlandı

Sürece yakın kaynaklara göre Cakarta, Çin'den 12 adet J-10 savaş uçağı satın almaya hazırlanıyor. Satışın gerçekleşmesi durumunda Endonezya, bu uçakları envanterine katan Pakistan’ın ardından ikinci yabancı ülke olacak.

Çin'in Chengdu Havacılık Şirketi tarafından geliştirilen J-10'lar, gelişmiş manevra kabiliyetleri, modern aviyonik sistemleri ve çok amaçlı görev yetenekleriyle öne çıkıyor.

Bölgedeki stratejik gelişmelerle birlikte Endonezya’nın bu hamlesi, hem hava gücünü modernize etme hedefiyle örtüşüyor hem de Çin ile askeri iş birliğini derinleştirme adımı olarak değerlendiriliyor.