İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Eski başbakan ve eşi ötanazi ile yaşamlarına son verdi!

Eski başbakan ve eşi ötanazi ile yaşamlarına son verdi!

Hollanda’nın eski başbakanı Dries van Agt ve eşi Eugenie ötenazi ile hayatlarını kaybetti.

MUHABİR: Berrin Ozan Yeşiltepe

Hollanda’dan gelen “ikili ötanazi” haberi tüm dünyada gündem oldu. Ülkenin eski başbakanlarından 93 yaşındaki Dries van Agt eşi Eugenie van Agt ile birlikte hayatına ötanazi ile son verdi.

1977-1982 yılları arasında Hollanda’da başbakanlık görevinde bulunan van Agt, Hollanda’da yasal olan ötanazi hakkını kullandı. 70 yıldır birlikte olduğu 93 yaşındaki eşi Eugenie van Agt ile birlikte ötanazi ile yaşamını yitiren eski başbakanın ölüm haberi kurucusu olduğu “Haklar Forumu” tarafından tüm dünyaya duyuruldu.

bekijk-oude-beelden-van-de-overleden-oud-premier-dries-van-agt.webp

Hollanda’da 2002 yılından bu yana aralarında uzun süredir devam eden bağımsız ölüm isteği, dayanılmaz acılar ve kurtuluş umudunun olmaması gibi kuralların da bulunduğu altı şarta bağlı olmak üzere ötanazi yasal.

Geçtiğimiz pazartesi günü hayatlarını kaybettikleri açıklanan çiftin özel bir törenle defnedilecekleri belirtildi.