İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Gazze’de acı teslim: İsrail 15 Filistinli mahkumun cenazesini iade etti

Gazze’de acı teslim: İsrail 15 Filistinli mahkumun cenazesini iade etti

İsrail, ateşkes anlaşması kapsamında 15 Filistinli mahkumun cenazesini iade etti. Bugüne kadar toplam 315 cenaze teslim edildi.

KAYNAK: İHA

Gazze Şeridi’nde İsrail ile Hamas arasında yürütülen ateşkes anlaşması kapsamında cenaze takasları devam ediyor. Anlaşma çerçevesinde İsrail, 15 Filistinli mahkumun cenazesini Filistinli yetkililere iade etti.

Cenazeler Han Yunus’taki Nasser Hastanesi’ne Getirildi

Filistinli sağlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İsrail tarafından iade edilen cenazeler, Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) ekipleri aracılığıyla Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’taki Nasser Hastanesi’ne teslim edildi.

12. Teslim Gerçekleşti, Toplam Sayı 315’e Ulaştı

Bu son teslimle birlikte İsrail ile Hamas arasındaki anlaşma kapsamında gerçekleştirilen 12. cenaze takası tamamlanmış oldu. Bugüne kadar toplam 315 Filistinli cenazesi iade edilirken, kimlik tespit ekipmanlarının yetersizliği nedeniyle sadece 89 kişinin kimliği belirlenebildi. Kaynaklar, birçok cenazede işkence izlerine rastlandığını da belirtti.