İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Gazze’deki ailesine kavuşmayı bekleyen babanın 2 yıllık sessiz feryadı

Gazze’deki ailesine kavuşmayı bekleyen babanın 2 yıllık sessiz feryadı

Gazze’de ailesini, evini ve her şeyini kaybetti… İki yıldır Konya’da umutla ateşkesin gerçekten başlayıp ailesine kavuşacağı günü bekliyor.

KAYNAK: AA

 Türkiye'de bulunduğu için İsrail'in 8 Ekim saldırılarından sonra ülkesine dönemeyen ve Konya'da yaşayan Said İnmilad, ateşkes anlaşmasıyla bir an önce ailesine kavuşmak istiyor.

Gazze'nin Sudani Mahallesi'nde yaşayan 6 çocuk babası elektrik mühendisi 47 yaşındaki İnmilad, İsrail'in 8 Ekim 2023'teki saldırılarından 4 gün önce iş görüşmesi gerçekleştirdiği Konyalı firmanın daveti üzerine ülkesinden ayrıldı.

Türkiye'de bulunduğu sırada İsrail'in Filistin'e yönelik başlattığı saldırılar nedeniyle ülkesine dönemeyen İnmilad, iki yıldır kaldığı Konya'da ailesinin özlemiyle yaşıyor.

Konya'da bir sanayi sitesindeki firmada çalışan İnmilad, Gazze Şeridi'ndeki kamplarda yaşayan ailesiyle zaman zaman telefonda görüşüyor.

Gözü yaşlı baba, Gazze'de yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasına ilişkin İsrail saldırısında bacağından yaralanan oğlu İbrahim ile görüştü.

Hayatından endişe ettiği ailesinden 2 yıldır ayrı yaşıyor

Elektrik mühendisi İnmilad, AA muhabirine, ailesinden uzak Konya'da 2 yıl geçirdiğini söyledi.

Her gün internet imkanı buldukça eşi ve çocuklarıyla görüştüğünü anlatan İnmilad, Gazze'de yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasının kendisini heyecanlandırdığını belirtti.

İnmilad, saldırıların bitmesinin, gıda ve ilaçların Gazze'ye girmesi için son derece önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Ne zaman savaş biterse o zaman mutlu olacağız. Bugün bile bombardıman sürdü. Oğlum ile bugün de görüştüm. Bacağından yaralandı. İki çocuğum yaralı, ailem ne zaman, nasıl Gazze'den çıkacak merakla bekliyorum. Durumları iyi hamdolsun. Yemek yok, ilaç yok. İki yıl, hayatımda çok zor geçti. Bir gün 1 yıl gibi geliyor. Bugüne kadar Mısır ve Ürdün üzerinden dört kez gitmek istedim ama engellendi. Aileme kavuşmak için güzel haberler bekliyorum."

Gazze'de sahip olduğu ev, araba ve iş yerinin İsrail'in saldırılarında yerle bir olduğunu aktaran İnmilad, ailesinin birçok kez yer değiştirdiğini, kamplarda yaşam mücadelesi verdiğini sözlerine ekledi.