İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Hakan Fidan’dan PKK ve YPG Son Uyarı! Çekilmezse Askeri Harekât Kapıda...

Hakan Fidan’dan PKK ve YPG Son Uyarı! Çekilmezse Askeri Harekât Kapıda...

Suriye’de Beşşar Esad rejiminin devrilmesinin ardından bölgedeki durum yeniden şekilleniyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, YPG terör örgütüne verilen ültimatomu ve bölgedeki askeri harekatın olası sonuçlarını CNN Türk'te değerlendirdi.

Suriye’de Beşşar Esad rejiminin devrilmesinin ardından bölgedeki durum yeniden şekilleniyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, YPG terör örgütüne verilen ültimatomu ve bölgedeki askeri harekatın olası sonuçlarını CNN Türk'te değerlendirdi.

Suriye'de Esad Rejimi Devrildi, Gözler Yeni Yönetimde

13 yıl süren iç savaşın ardından Beşşar Esad rejimi iki haftada çöktü. Esad, ailesi ve yüklü miktarda milli servetle birlikte Rusya'ya kaçtı. Yeni Suriye yönetimi, ülkenin bütünlüğünü sağlamak için terör örgütü YPG'ye karşı sert bir tutum sergilemeye hazırlanıyor.

Bölgedeki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, hem Türkiye'nin hem de Suriye’nin güvenliği için atılması gereken adımları net bir şekilde ortaya koydu.

Hakan Fidan’dan YPG’ye Ültimatom: "Çekilin Ya Da Harekât Başlar"

CNN Türk canlı yayınında Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Hakan Fidan, askeri harekatın önlenmesi için tek bir çözüm olduğunu vurguladı:

"Askeri harekât olmasını istemiyorsanız, uluslararası terör savaşçılarının ülkeyi terk etmesi gerekiyor. Ayrıca, PKK’lı yöneticilerin de ülkeyi terk etmesi gerekiyor. Eğer bu olmazsa askeri harekât kaçınılmaz olacaktır."

Fidan, Türkiye'nin bu konuda kararlılığını bir kez daha ifade etti:

"YPG’nin silah bırakmayı kabul etmemesi halinde, Suriye yönetiminin YPG ile savaşacak kapasiteye sahip olduğunu biliyoruz."

Yeni Suriye Yönetimi ve PKK Sorunu

Fidan, Suriye’de terörist unsurların tamamen temizlenmesi için yeni yönetimin güçlü bir irade sergilemesi gerektiğine dikkat çekti. Bakan, YPG dışındaki Suriyeli Kürtlerin normal hayata dönmesi gerektiğini ifade ederek şu sözleri dile getirdi:

“PKK'lı olmayan aziz Suriyeli Kürtlerin normal hayata katılmaları ve yaşamlarını sürdürmeleri gerekiyor.”

Askeri Harekât Kapıda Mı?

Türkiye’nin, askeri harekât konusundaki duruşu net. Bakan Fidan, Türkiye'nin, YPG'nin silah bırakmaması ve teröristlerin ülkeden çekilmemesi durumunda askeri harekât seçeneğini devreye sokmaktan çekinmeyeceğini belirtti.

Esad'ın Kaçışı ve Yeni Bir Dönem

Esad rejiminin çöküşüyle birlikte bölgede yeni bir dönem başlıyor. Yeni Suriye yönetimi, ülkenin bağımsızlığı ve bütünlüğü için kapsamlı hazırlıklarını sürdürürken, uluslararası kamuoyunun gözleri de bu süreci dikkatle izliyor.

Türkiye’nin Bölgedeki Rolü Güçleniyor

Hakan Fidan’ın açıklamaları, Türkiye'nin Suriye'deki barış ve istikrar için önemli bir rol oynamaya devam edeceğini gösteriyor. Türkiye, hem uluslararası terörle mücadelede hem de Suriye’nin yeniden inşasında kritik bir aktör olmaya devam edecek.