Hollanda, kriz senaryolarına karşı vatandaşlarını uyardı! Adalet ve Güvenlik Bakanı David van Weel, siber saldırı, doğal afet ve savaş gibi acil durumlara karşı halkın 72 saat boyunca kendi imkanlarıyla hayatta kalması gerektiğini vurguladı.
Hollanda hükümeti, Avrupa genelinde artan güvenlik riskleri ve kriz senaryoları doğrultusunda vatandaşlarına önemli bir çağrıda bulundu. Adalet ve Güvenlik Bakanı David van Weel, X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, Hollandalıların olası bir siber saldırı, doğal afet veya savaş gibi kriz anlarında 72 saat boyunca kendi kendilerine yetebilmeleri gerektiğini belirtti.
"Dayanıklılığımızı Artırmalıyız!"
Bakan van Weel, vatandaşların temel ihtiyaç maddelerini hazır bulundurmasının kritik önem taşıdığını vurgulayarak, “Hollanda, Avrupa’nın tavsiyelerini takip ediyor. Her birey, olası krizlere karşı hazırlıklı olmalı ve 72 saat boyunca kendi kendine yetebilmelidir” dedi.
Acil durum planlamasında lojistik, elektrik, su, gıda, sağlık hizmetleri ve kamu yönetiminin öncelikli sektörler olarak belirlendiğini ifade eden van Weel, Soğuk Savaş dönemini örnek göstererek geçmişte bu tür krizlere karşı daha hazırlıklı olunduğunu hatırlattı.
“Hava saldırısı alarmlarının çaldığı dönemlerde insanlar ne yapması gerektiğini biliyordu. Vatandaşların acil durumlarda yerine getirmesi gereken görevleri vardı. Ancak Berlin Duvarı’nın yıkılmasının ardından savunma kapasitemizi azalttık ve sivil dayanıklılığı büyük ölçüde unuttuk” ifadelerini kullandı.
Hollanda hükümeti, vatandaşlarına kriz anlarında su, gıda, ilaç ve diğer temel ihtiyaçlarını en az 72 saat boyunca karşılayabilecekleri bir hazırlık planı yapmalarını tavsiye ediyor. Yetkililer, acil durum çantası bulundurmanın, iletişim kanallarının açık tutulmasının ve alternatif barınma çözümlerinin önceden planlanmasının kritik olduğunu belirtiyor.