Yeni Birlik Gazetesi Dünya İran’dan Trump’a Yanıt! 'Psikolojik Savaş Etkisini Yitirdi'

İran’dan Trump’a Yanıt! 'Psikolojik Savaş Etkisini Yitirdi'

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), İsrail ve ABD’ye ait askeri hedeflere yönelik yeni bir saldırı dalgası başlatıldığını duyurdu. Açıklamada, “Gerçek Vaad 4 Operasyonu” kapsamında düzenlenen saldırıların 77’nci dalgasının gerçekleştirildiği bildirildi. Operasyon çerçevesinde İsrail’in kuzeyi, merkezi ve güneyindeki askeri hedeflerin hedef alındığı belirtildi. Aynı zamanda ABD’nin bölgedeki bazı askeri üslerinin de saldırı kapsamında yer aldığı ifade edildi.

DMO Halkla İlişkiler Birimi tarafından yapılan açıklamada, saldırılarda farklı silah sistemlerinin kullanıldığı aktarıldı. İsrail’e yönelik saldırılarda ağır ve nokta atışı yapabilen Hayber Şiken füzeleri ile kamikaze insansız hava araçlarının kullanıldığı bildirildi.

Açıklamada, işgal altındaki toprakların farklı bölgelerindeki askeri hedeflerin bu sistemlerle vurulduğu ifade edildi.

ABD’ye ait askeri üslerin de saldırılarda hedef alındığı belirtildi. Bu kapsamda Ali es-Salem, el-Kharj ve El Dhafra hava üslerinin, katı yakıtlı ve nokta atışı kabiliyetine sahip Zülfikar füzeleri ile kamikaze insansız hava araçlarıyla hedef alındığı açıklandı.

Operasyonun Başarıyla Tamamlandığı Açıklandı

Yapılan resmi açıklamada, gerçekleştirilen saldırıların planlanan şekilde tamamlandığı ifade edildi. DMO tarafından yapılan bilgilendirmede operasyonun “tam başarıyla” sonuçlandığı belirtildi.

Saldırıların kapsamı ve hedeflerin çeşitliliği, operasyonun geniş bir alana yayıldığını ortaya koydu.

Trump’ın Açıklamalarına Yanıt Verildi

DMO açıklamasında ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik söylemlerine de yer verildi. Açıklamada, Trump’ın yürüttüğü psikolojik savaşın etkisini yitirdiği ifade edildi.

Metinde, ABD yönetiminin tutumunun İran’ın askeri faaliyetlerini etkilemediği vurgulandı.

Açıklamada Yer Alan İfadeler

DMO tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ABD'nin aldatıcı başkanının çelişkili tutumu bizi savaş cephesinden ve düşmanla mücadeleyi sürdürmekten alıkoymaz. Trump'ın yürüttüğü psikolojik savaş artık etkisini yitirmiştir. İran halkının kahramanca direnişi saldırgan düşmanın plan ve senaryolarında panik ve tereddüde yol açmıştır. Bu onurlu direniş, zaferin anahtarı olarak sürmektedir. Düşmanın geri adımları halkın sahadaki varlığı ve devam eden operasyonel baskı sayesinde gerçekleşmektedir. Bu süreç, nihai zafere ulaşılıncaya kadar sürecektir.”

Operasyonların Süreceği Mesajı Verildi

Açıklamada, yürütülen operasyonların devam edeceğine yönelik ifadeler de yer aldı. İran tarafı, sahadaki askeri faaliyetlerin sürdürüleceğini bildirdi.

Gerçekleştirilen saldırı dalgasının ardından bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiği ifade edildi.