İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları, ateşkese rağmen devam ediyor. Filistin resmi ajansı WAFA’nın sağlık kaynaklarından aktardığı bilgiye göre, saldırılarda aralarında 4 çocuğun da bulunduğu 18 Filistinli yaşamını yitirdi. Çok sayıda kişi de yaralandı.
Gazze kentinin doğusu ve Han Yunus hedefte
İşgalci İsrail ordusu, Gazze kentinin doğusundaki Zeytun ve Tuffah mahallelerine topçu saldırıları düzenledi. Bu saldırılarda, sivillere ait çadırlar ve evler hedef alındı. Saldırılarda 3 çocuk dahil 14 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.
Han Yunus’ta sivillere yönelik saldırı
Han Yunus’un güneyindeki Kizan Reşvan bölgesinde ise, yerlerinden edilen sivillerin kaldığı çadırlara topçu saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda biri çocuk 4 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.
Ateşkesin ihlali ve sivillere yönelik saldırılar, uluslararası kamuoyunda endişe yaratırken, Filistinli yetkililer İsrail’in saldırılarını kınadı ve uluslararası müdahale çağrısında bulundu.