Yeni Birlik Gazetesi Dünya İsrail Pasaportuna Kapılar Kapandı! Maldivler'den Filistin'e Tarihi Destek

İsrail Pasaportuna Kapılar Kapandı! Maldivler'den Filistin'e Tarihi Destek

Maldivler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak, İsrail pasaportu taşıyanların ülkeye girişini yasakladı. Devlet Başkanı Muizzu, bu kararın Filistin halkına destek niteliğinde olduğunu belirtti ve yasa, parlamentodan oy çokluğuyla geçti.

MUHABİR: Cüneyt Zeren

Maldivler hükümeti, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü insanlık dışı saldırılara karşı güçlü bir duruş sergileyerek, İsrail pasaportu taşıyan kişilerin ülkeye girişini resmen yasakladı. Maldivler Devlet Başkanı Muhammed Muizzu’nun imzasıyla yürürlüğe giren yasa, uluslararası kamuoyunda yankı uyandırdı.

Başkan Muizzu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "İsrail pasaportu taşıyan kişilerin Maldivler'e girişleri yasaklanmıştır. Bu karar, Filistin halkına karşı uygulanan zalimce politikalara karşı Maldivler’in açık ve net duruşudur" ifadelerine yer verdi.

Filistin’e destek mesajı veren Muizzu, Maldivler halkının her zaman mazlumun yanında olduğunu vurguladı. Bu tarihi karar, başkent Male’de düzenlenen ve binlerce vatandaşın katıldığı protestoların ardından geldi.

🗳 Parlamentodan Oy Çokluğuyla Geçti

Yasa tasarısı, ana muhalefetteki Maldivler Demokratik Partisi (MDP) tarafından Bakanlar Kurulu’na sunulmuş, kısa sürede Meclis gündemine alınmıştı. Parlamento oylamasında büyük destek gören yasa, oy çokluğuyla kabul edilerek resmiyet kazandı.

Maldivler'in aldığı bu kararla birlikte, İsrail'in bölgedeki yalnızlığı bir kez daha gözler önüne serilirken, uluslararası toplumun sessiz kaldığı zulme karşı küçük ada ülkesinden büyük bir ses yükseldi.