Yeni Birlik Gazetesi Dünya İsrail Polisi Mescid-i Aksa’da üç kişiyi gözaltına aldı

İsrail Polisi Mescid-i Aksa’da üç kişiyi gözaltına aldı

İsrail polisi, Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik müdahalelerini sürdürürken 2 kadını ve Harem-i Şerif temizlik sorumlusu Raid Zuğeyr’i gözaltına aldı.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın aktardığı bilgilere göre İsrail polisi, Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik uygulamalarını sürdürdü. Açıklamada, 2 kadın ile Harem-i Şerif temizlik sorumlusu Raid Zuğeyr’in gözaltına alındığı bildirildi.

Mescid-i Aksa’da Gözaltı İşlemleri

WAFA’nın haberine göre İsrail polisi, Mescid-i Aksa’da bulunan iki kadını gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilerin daha sonra henüz bilinmeyen bir yere götürüldüğü ifade edildi. Olayın Mescid-i Aksa yerleşkesinde meydana geldiği aktarıldı.

Harem-i Şerif Görevlisinin Gözaltına Alınması

Aynı olay kapsamında Harem-i Şerif’in temizlik birimi sorumlusu Raid Zuğeyr’in de İsrail polisi tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltı işleminin Mescid-i Aksa çevresinde gerçekleştirildiği ifade edildi.

Gözaltı Gerekçesine İlişkin Açıklama Bulunmuyor

Haberde, gözaltı işlemlerine ilişkin gerekçeye dair İsrail makamları ya da Filistinli yetkililer tarafından herhangi bir açıklama yapılmadığı belirtildi. Sürece ilişkin resmi bir bilginin paylaşılmadığı aktarıldı.

WAFA’nın Aktardığı Bilgiler

Filistin resmi ajansı WAFA, İsrail polisinin Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik uygulamalarını sürdürdüğünü bildirdi. Açıklamada yer alan bilgilere göre gözaltı işlemleri farklı kişiler üzerinden gerçekleşti ve süreçle ilgili detaylar netleşmedi.