İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Kanadalılar, Elon Musk'ın vatandaşlığının iptali için imza topluyor

Kanadalılar, Elon Musk'ın vatandaşlığının iptali için imza topluyor

Kanada'da binlerce kişinin desteklediği imza kampanyası, ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı Elon Musk'ın vatandaşlığının iptali için yürütülüyor. 20 Haziran'da Avam Kamarasında sunulacak dilekçede, Kanada vatandaşlığından çıkarılması çağrısı yapılıyor.

MUHABİR: Özlem Babacan

Kanada'da, ABD Başkanı Donald Trump'ın kıdemli danışmanı Elon Musk'ın vatandaşlığının iptali için imza kampanyası başlatıldı. Yazar Qualia Reed tarafından başlatılan bu kampanya, Yeni Demokratik Parti (NDP) Milletvekili Charlie Angus tarafından desteklendi ve binlerce Kanadalı kampanyaya destek verdi.

Musk'a Yönelik İddialar

Kampanya dilekçesinde, Elon Musk'ın Kanada'nın ulusal çıkarlarına aykırı faaliyetlerde bulunduğu iddiaları yer aldı. Dilekçede, Musk'ın çifte vatandaşlığının iptal edilmesi ve Kanada vatandaşlığından çıkarılması talep edildi. Ayrıca, iş insanı Musk'ın servetini ve gücünü Kanada seçimlerini etkilemek için kullandığı ve yabancı bir hükümetin üyesi olarak Kanada'nın egemenliğini tehlikeye attığı öne sürüldü.

İmza Sayısı 50 Bini Aştı

Elon Musk'a karşı başlatılan imza kampanyasına destek her geçen gün artıyor. Şu ana kadar 50 bini aşkın kişi dilekçeyi imzaladı. Dilekçe, 20 Haziran tarihinde Avam Kamarasında sunulacak ve konuyla ilgili resmi bir değerlendirme yapılacak.