Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde Gerilim Tırmanıyor: Husiler, İsrail'in Askalan ve Umm er-Raşraş bölgelerine yönelik insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlediklerini, ABD donanmasına ait uçak gemilerini ise füzelerle hedef aldıklarını duyurdu.
Yemen'deki İran destekli Husi hareketinin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, televizyondan yaptığı açıklamada, İsrail’in işgal politikalarına ve ABD’nin Yemen’deki sivil kayıplara neden olan saldırılarına karşı geniş çaplı bir operasyon düzenlediklerini belirtti. Seri’nin ifadelerine göre, saldırılar; İsrail'in güneyinde yer alan Askalan ve Umm er-Raşraşbölgelerine, Yafa tipi ve Sammad-1 tipi İHA’larla gerçekleştirildi.
Amerikan Donanmasına Sert Darbe: Truman ve Carl Vinson Hedef Alındı
Açıklamada, Kızıldeniz ve Umman Denizi’nde konuşlu Amerikan savaş gemilerinin de hedef alındığı vurgulandı. Yahya Seri, ABD'nin Sana'ya düzenlediği son saldırılarda onlarca sivilin hayatını kaybettiğini belirterek, bu saldırılara karşılık olarak, USS Harry S. Truman uçak gemisinin füze ve İHA’larla vurulduğunu ifade etti.
Öte yandan Umman Denizi'nde konuşlu Carl Vinson uçak gemisi ile ona bağlı savaş gemilerine de 3 seyir füzesi ve 4 İHA ile saldırı düzenlendiği açıklandı. Bu saldırıların, Husi hareketinin deniz ve hava kabiliyetlerindeki etkinliğini bir kez daha ortaya koyduğu ifade edildi.
Gazze Vurgusu: “Soykırım Sona Ermeden Durmayacağız”
Seri, yapılan bu operasyonların başarıyla gerçekleştirildiğini belirtirken, İsrail'e karşı saldırıların artarak devam edeceğini ve Gazze’deki soykırım sona erene kadar operasyonların süreceğini vurguladı. Ayrıca, deniz aşırı güçlere karşı verilen bu mücadelenin, bölgesel adaletin sağlanması için stratejik öneme sahip olduğunu belirtti.