İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Kuneytra’da İsrail askerleri köyü ablukaya aldı!

Kuneytra’da İsrail askerleri köyü ablukaya aldı!

İsrail ordusu, Suriye’nin Kuneytra ilindeki Sayda el-Hanut köyüne askeri araçlarla girerek evlerde arama yaptı ve kontrol noktaları oluşturdu.

İsrail ordusu, Suriye’nin güneyindeki Kuneytra iline bağlı Sayda el-Hanut köyüne askeri araçlarla girerek bölgede kontrol noktaları kurdu. İsrail güçlerinin köyde arama faaliyetleri yürüttüğü bildirildi.

1974 anlaşmasına ihlal

Suriye devlet televizyonu El-İhbariye, İsrail işgal güçlerinin 6 askeri araçla Kuneytra kırsalının güneyinde yer alan Sayda el-Hanut köyüne girdiğini, 4 evi aradığını ve köy ile çevresinde dört ayrı kontrol noktası oluşturduğunu duyurdu. Şam yönetimi, İsrail’in Kuneytra ve Dera kırsalında gerçekleştirdiği baskınlar ile sivillere yönelik saldırıların, 1974’te imzalanan “Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşması”nın açık ihlali olduğunu vurguluyor.

Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’nın daha önce yaptığı açıklamaya göre, İsrail ordusu 8 Aralık 2024 ile 18 Temmuz 2025 tarihleri arasında Suriye’nin farklı bölgelerine 1000’in üzerinde hava saldırısı ve yaklaşık 400 kara baskını düzenledi.