İstanbul
Az bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Meksika'da Bir Cezaevinde İsyan Çıktı! 7 Mahkum Hayatını Kaybetti

Meksika'da Bir Cezaevinde İsyan Çıktı! 7 Mahkum Hayatını Kaybetti

Meksika'nın Tabasco eyaletindeki Creset kentindeki hapishanede, mahkumların nakledilmesine karşı çıkanların başlattığı isyanda 7 mahkum hayatını kaybetti. İsyancılar, cezaevindeki mobilyaları ateşe verdi. Güvenlik güçlerinin operasyonuyla kontrol yeniden sağlanırken, cezaevinde yapılan aramada silahlar ve kesici aletler ele geçirildi.

Meksika'nın Tabasco eyaletinde bulunan bir hapishanede çıkan isyanda 7 mahkum yaşamını yitirirken, 4 polis ve 6 mahkum da yaralandı. Olay, Creset kentindeki cezaevinde bazı mahkumların başka cezaevlerine nakledilmesi nedeniyle patlak verdi.

mahkumlar mobilyaları ateşe verdi 

Meksika basınında yer alan bilgilere göre, cezaevindeki isyan, mahkumların nakledilmesine karşı çıkması sonucu başlamış. İsyancılar, cezaevindeki mobilyaları ve çöpleri ateşe vererek tepki gösterdi. Yetkililer, güvenliği sağlamak amacıyla harekete geçtiklerini belirtti.

Meksika Devlet Güvenlik Sekreteri Victor Hugo Chavez, olayla ilgili yaptığı açıklamada, şiddet olaylarının 2 mahkumun başka bir cezaevine nakledilmesi nedeniyle çıktığını ve polis güçlerinin hapishanede güvenliği sağlamak için operasyon başlattığını ifade etti.

aramalarda çok sayıda silah bulundu 

İsyanın duyulmasının ardından mahkum yakınları, cezaevi önünde bilgi almak için toplandı. Güvenlik güçleri, kontrolü yeniden sağladı ve yaptıkları aramalarda, 1 tüfek, 5 tabanca, 1 el bombası, 23 pala, 14 bıçak ve 23 el yapımı şiş ele geçirdi. Yetkililer, ateşli silahların nasıl cezaevine sokulduğu konusunda ise bilgi paylaşmadı.