İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Milano Havalimanı’nda Korkunç Olay! Uçak Motoruna Kapılan Şahıs Feci Şekilde Can Verdi

Milano Havalimanı’nda Korkunç Olay! Uçak Motoruna Kapılan Şahıs Feci Şekilde Can Verdi

Milano-Bergamo Havalimanı'nda kalkış hazırlığındaki bir uçağın motoruna kapılan bir kişi hayatını kaybetti. Olay sonrası havalimanı geçici olarak uçuşlara kapatılırken, birçok sefer iptal edildi. Yetkililer, hayatını kaybeden kişinin yolcu ya da çalışan olmadığını duyurdu.

MUHABİR: Bülent Çolakoğlu

İtalya’da Milano-Bergamo Havalimanı’nda yaşanan trajik olayda, kalkışa hazırlanan yolcu uçağının motoruna kapılan bir kişi yaşamını yitirdi. Güvenlik zafiyetine dikkat çeken olay sonrası seferler iptal edildi, havalimanı geçici olarak uçuşlara kapatıldı.

İtalya’nın kuzeyindeki Milano-Bergamo (Orio al Serio) Havalimanı’nda sabah saatlerinde büyük bir güvenlik skandalı yaşandı. Airbus A319 tipi bir yolcu uçağının kalkış öncesi hazırlıkları sırasında, kimliği henüz açıklanmayan bir şahıs, uçağın motoruna çekilerek feci şekilde can verdi.

Piste Yürüyerek Girdi, Felaketle Sonuçlandı

Yerel yetkililer ve İtalyan basını, olayın saat 10.20 sıralarında gerçekleştiğini duyurdu. Yapılan ilk açıklamalarda, hayatını kaybeden kişinin yolcu ya da havalimanı personeli olmadığı, aracını dış bölgede park ederek yürüyerek piste giriş yaptığı bildirildi. Söz konusu güvenlik zafiyetinin detayları ise incelemeye alındı.

Havalimanı Operasyonları Durdu, Seferler Aksadı

Kaza sonrası Milano-Bergamo Havalimanı’ndaki uçuş operasyonları geçici olarak askıya alındı. Havalimanı yönetimi, sekiz kalkış seferinin iptal edildiğini ve çok sayıda yolcunun mağduriyet yaşadığını açıkladı. Bazı uçuşlar çevre havalimanlarına — özellikle Milan-Malpensa ve Verona’ya — yönlendirildi.

Avrupa’da Hava Güvenliği Tartışması Alevlendi

Söz konusu olay, Avrupa’daki havalimanlarında güvenlik önlemlerinin yeniden masaya yatırılması gerektiğini gözler önüne serdi. Sivil havacılık güvenliğini doğrudan ilgilendiren bu gelişme, sorumlu merciler tarafından kapsamlı bir soruşturmaya konu edilecek.