Yeni Birlik Gazetesi Dünya Müzakere sürecinde flaş gelişme! Trump: 'İran yarın Doha'da görüşme talep etti'

Müzakere sürecinde flaş gelişme! Trump: 'İran yarın Doha'da görüşme talep etti'

ABD Başkanı Donald Trump'ın son açıklamasına göre İsviçre'deki masayı deviren İran'ın talebiyle, Washington ve Tahran hatları yeniden bağlandı; kritik zirve yarın Doha'da kuruluyor.

Amerika Birleşik Devletleri ile İran arasındaki gerilim, yerini kritik bir müzakere sürecine bırakıyor. ABD Başkanı Donald Trump, İran tarafının doğrudan talebi doğrultusunda, iki ülke heyetlerinin Katar’ın başkenti Doha’da acil bir araya geleceğini duyurdu. Sosyal medya platformu üzerinden sürece dair önemli ayrıntılar paylaşan Trump, görüşmenin Salı günü gerçekleşeceğini ilan etti.

İsviçre Masasından Katar Zirvesine

İki ülke arasındaki diyalog arayışları daha önce İsviçre’nin arabuluculuğunda yürütülmek istenmiş, ancak Tahran yönetiminin son anda katılmama kararı alması üzerine planlanan toplantı iptal edilmişti.