İsrailliler, Nablus’un güneyindeki Huvvara beldesinde bulunan liseye sabaha karşı baskın düzenleyerek okulun bayrak direğindeki Filistin bayrağını indirip yerine İsrail bayrağı astı. Olayın ardından bölge sakinleri, okulun üzerine yeniden Filistin bayrağını göndere çekti.
Batı Şeria’da Artan Saldırılar
Ekim 2023’ten itibaren Gazze’ye yönelik saldırıların başlamasıyla birlikte, İsrail ordusu ve bazı fanatik gruplar Batı Şeria’daki faaliyetlerini artırdı. Doğu Kudüs dahil olmak üzere bölgede düzenlenen operasyonlar kapsamında, Filistin Kızılayı verilerine göre 21 Mart’tan bu yana Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde 17 kişi yaralandı, evler ve araçlar ateşe verildi.
Saldırıların Kapsamı
Saldırılar arasında öldürme, gözaltı, ev ve tesislerin yıkımı, mülk tahribi, zorla yerinden etme ve yerleşim faaliyetlerinin genişletilmesi yer aldı. Filistin tarafı, bu uygulamaların Batı Şeria’nın resmen ilhakına zemin hazırladığı uyarısında bulundu.
İnsan Kaybı ve Gözaltılar
Filistin resmi kaynaklarına göre, Batı Şeria’daki İsrail ordusu ve yerleşimcilerin saldırılarında en az 1.133 Filistinli hayatını kaybetti. Bunun yanı sıra 11.700’den fazla kişi yaralanırken yaklaşık 22.000 kişi gözaltına alındı.