İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Netanyahu’nun yeni hamlesi Beyaz Saray’ı kızdırdı!

Netanyahu’nun yeni hamlesi Beyaz Saray’ı kızdırdı!

ABD heyetinin Gazze temasları hızlandı. Vance'in ziyareti, kalıcı ateşkes ve yeni yönetim yapıları hedefleyen planın kritik aşamasına işaret ediyor.

MUHABİR: Eray Aksoy

ABD Heyeti Geri Adım Atmıyor: Vance, Kushner ve Rubio Sahada

Gazze’de ateşkes ve siyasi geçiş süreciyle ilgili yürütülen diplomatik temaslar hız kazanırken, ABD’den üst düzey isimlerin bölgedeki varlığı dikkat çekiyor. Cumhuriyetçi Senatör JD Vance’in ziyareti, Başkan Donald Trump’ın özel elçisi Steve Witkoff, damadı Jared Kushner ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun temaslarının hemen ardından gerçekleşti.

ABD’nin Hedefi: Kalıcı Ateşkes ve Yeni Yönetim Yapıları

Washington yönetimi, Gazze’de yalnızca geçici bir ateşkes değil, aynı zamanda uzun vadeli siyasi ve yönetsel dönüşüm hedefliyor. ABD heyeti, kalıcı barışın sağlanabilmesi için yalnızca çatışmaların durmasının yeterli olmayacağını, aynı zamanda Gazze’nin idari yapısının da yeniden inşa edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Planın Kırılganlığı ve İkinci Aşamanın Zorlukları

Diplomatik kaynaklara göre, müzakerelerin ikinci aşamasında çok daha karmaşık ve kırılgan konular gündeme gelecek. Özellikle Hamas’ın silahsızlandırılması ve bölgedeki yeni yönetimin kimin tarafından, nasıl kurulacağı gibi başlıklar, süreçte en çok tartışılacak konular arasında yer alıyor. ABD tarafı, bu başlıklarda ilerleme sağlanmadan nihai çözümün mümkün olamayacağı görüşünde.