Yeni Birlik Gazetesi Dünya Nijerya’da Pusu Katliamı, 20 Güvenlik Görevlisi Öldü

Nijerya’da Pusu Katliamı, 20 Güvenlik Görevlisi Öldü

Nijerya Plateau Eyaletinde pusu düzenlendi: 12 asker ve 8 yerel güvenlik görevlisi öldü, çete halkın gıda ve hayvanlarını da gasp etti.

Nijerya'nın Plateau eyaletinde, devriye görevi yapan asker ve yerel güvenlik görevlilerine silahlı çete üyeleri tarafından pusu kuruldu. Garga bölgesinde meydana gelen saldırıda 12 asker ve 8 yerel güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Olayda çok sayıda güvenlik görevlisi de yaralandı.

Ağır Silahlarla Gerçekleştirilen Saldırı

Ulusal basında yer alan bilgilere göre, çete üyeleri iki araçla rutin devriye yapan güvenlik ekibini hedef aldı. Saldırganlar ağır silahlar kullanarak güvenlik ekiplerine ateş açtı. Bölgedeki güvenlik güçleri olayın ardından müdahale etti.

Halkın Mallarına Yönelik Gasplar

Saldırı sonrası çete üyeleri, komşu Kyaram bölgesinde halkın gıda ürünlerini ve çok sayıda büyükbaş hayvanı gasbetti. Yerel yetkililer, olayla ilgili incelemelerin sürdüğünü bildirdi.

Nijerya'da Çeteler ve Terör Örgütlerinin Faaliyetleri

Ülke genelinde Boko Haram ve DEAŞ’ın Batı Afrika kolu ISWAP gibi terör örgütlerinin yanı sıra silahlı çetelerin saldırıları uzun süredir devam ediyor. Plateau eyaletinde yaşanan saldırı, bölgedeki güvenlik risklerini bir kez daha gözler önüne serdi.