Netanyahu’nun öldürüldüğüne dair iddiaların hızla yayılmasının ardından İsrail Başkanlık Ofisi konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
İsrail Başkanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, “Bunlar yalan haber, Başbakan iyi durumda.” ifadelerine yer verildi.
Ancak Netanyahu’nun son güvenlik bilgilendirme toplantısına katılmaması, kamuoyunda çeşitli soruların gündeme gelmesine neden oldu.
Sosyal Medyada Paylaşılan Görüntüler Tartışma Yarattı
Netanyahu’ya ait olduğu iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan bazı görüntüler de tartışmalara yol açtı. İran’a yönelik saldırıların başlamasının ardından düzenlenen bir basın toplantısında çekildiği öne sürülen görüntülerde Netanyahu’nun elinde altı parmak varmış gibi görünmesi dikkat çekti.
Bu görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine bazı kullanıcılar görüntülerin yapay zekâ ile üretildiği yönünde iddialar dile getirdi.
Söz konusu görüntüler kısa sürede sosyal medya platformlarında geniş şekilde paylaşıldı.
Netanyahu Kahveciden Video Paylaştı
İddiaların ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, X hesabından kahve alırken çekildiği bir video paylaştı. Videoda Netanyahu’nun kameraya elini gösterdiği görüldü.
Paylaşılan görüntülerin, sosyal medyada gündeme gelen “altı parmak” iddialarına dolaylı bir yanıt olarak yorumlandığı belirtildi.
Netanyahu videoda ayrıca İsrail vatandaşlarına dışarı çıkıp temiz hava almalarını tavsiye etti. Bununla birlikte vatandaşların korunaklı alanlara yakın olmaları gerektiğini de ifade etti.
İkinci Video Paylaşıldı
Kahve aldığı sırada çekilen görüntülerin de yapay zekâ ürünü olabileceğine yönelik bazı iddiaların ortaya çıkmasının ardından Netanyahu tarafından yeni bir video paylaşıldı.
Paylaşılan ikinci videoda Netanyahu’nun açık havada bulunduğu ve çevresindeki kişilerle sohbet ettiği görüldü. Görüntüler sosyal medya platformlarında kısa sürede geniş şekilde paylaşıldı ve kamuoyunda dikkat çekti.