Pakistan’ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde gerçekleşen hain bombalı saldırıda, üçü çocuk olmak üzere toplam beş kişi hayatını kaybetti. Okul servisinin hedef alındığı saldırının ardından Pakistan hükümeti, olaydan Hindistan’ı doğrudan sorumlu tutarken; Hindistan yönetimi suçlamaları kesin bir dille reddetti.
Terör Okul Servisini Hedef Aldı
Afganistan sınırına yakın stratejik öneme sahip Belucistan’da, öğrencileri taşıyan bir servis aracı teröristler tarafından bombalı saldırıya uğradı. İlk belirlemelere göre bir intihar saldırısı olduğu değerlendirilen olayda, çok sayıda öğrenci yaralandı. Saldırının zamanlaması ve hedef alınan çocuklar, bölge halkında büyük infial yarattı.
Pakistan Ordusu: Hindistan Devleti Sorumludur
Pakistan Silahlı Kuvvetleri Halkla İlişkiler Birimi (ISPR) tarafından yapılan açıklamada, saldırının arkasında Hindistan olduğu iddia edilerek, şu ifadelere yer verildi:
“Terörist Hindistan devleti tarafından tasarlanan ve Belucistan’daki işbirlikçi unsurları vasıtasıyla gerçekleştirilen bir başka alçakça ve menfur saldırıda, öğrencileri taşıyan bir araç hedef alınmıştır.”
Açıklamada ayrıca Hindistan’ın, Belucistan’daki vekil unsurlar aracılığıyla bölgeyi istikrarsızlaştırma çabası içinde olduğu vurgulandı.
İslamabad’dan Sert Tepki: Terör Devlet Politikası Haline Geldi
Pakistan hükümeti, saldırıyı Hindistan’ın “terörü devlet politikası haline getirmesinin somut bir örneği” olarak nitelendirirken, Yeni Delhi bu suçlamaları “temelsiz, provokatif ve dikkat dağıtıcı” şeklinde değerlendirdi.
Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Randhir Jaiswal, Pakistan’ın açıklamasını reddederek şu sözlerle karşılık verdi:
“İslamabad, kendi istihbarat zaaflarını örtbas etmek için Hindistan’ı suçlamaktadır.”
Sınır Bölgesinde Gerilim Yükseliyor
Belucistan Komiser Yardımcısı Yasir Iqbal Dashti, saldırının sıfır noktasına yakın bir bölgede gerçekleştiğini belirtti. Olayın detayları hakkında soruşturma devam ederken, Pakistan İçişleri Bakanı Muhsin Nakvi “düşmanın masum çocukları bile hedef aldığını” dile getirerek kararlılık mesajı verdi.
Olayın hemen ardından Başbakan Şahbaz Şerif bölgeye giderek yerel yetkililerden bilgi aldı. Şerif, çocukların hedef alınmasını "kabul edilemez ve insanlık dışı" olarak nitelendirdi.