İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya PKK/YPG, Suriye’nin Yeni Yönetimine Karşı! Ahmed Şara Açıkça Hedef Alındı

PKK/YPG, Suriye’nin Yeni Yönetimine Karşı! Ahmed Şara Açıkça Hedef Alındı

Suriye'de yaşanan siyasi değişimler, bölgedeki güç dengelerini yeniden şekillendirirken, terör örgütü PKK/YPG'nin yeni yönetimi tanımama kararı büyük yankı uyandırdı. 29 Ocak’ta düzenlenen toplantıda Ahmed Şara'nın geçiş dönemi cumhurbaşkanı ilan edilmesi, örgüt tarafından açıkça hedef alındı.

Suriye'de yaşanan siyasi değişimler, bölgedeki güç dengelerini yeniden şekillendirirken, terör örgütü PKK/YPG'nin yeni yönetimi tanımama kararı büyük yankı uyandırdı. 29 Ocak’ta düzenlenen toplantıda Ahmed Şara'nın geçiş dönemi cumhurbaşkanı ilan edilmesi, örgüt tarafından açıkça hedef alındı.

Terör örgütü, yaptığı açıklamada "Şam’daki otorite" nitelemesini kullanarak, yeni yönetimi tanımadıklarını üstü kapalı şekilde belirtti. PKK/YPG, Suriye’de merkezi bir yönetim yerine ademi merkeziyetçi bir yapı kurulmasını savunarak ülkenin parçalanması yönündeki taleplerini yineledi.

PKK/YPG, Yeni Dönemi Kabul Etmiyor!

Suriye'de 61 yıl süren Baas rejiminin sona erdiği harekatın ardından, 29 Ocak’ta düzenlenen toplantıda alınan kararlar, terör örgütü tarafından sert bir dille eleştirildi.

Şara’nın geçiş dönemi cumhurbaşkanı olarak ilan edilmesi, 2012 anayasasının yürürlükten kaldırılması, Baas Partisi, Esed rejimine bağlı güvenlik birimleri ve parlamentonun feshedilmesi, 8 Aralık tarihinin "Suriye Milli Bayramı" olarak kabul edilmesi gibi kararlar PKK/YPG’nin tepkisini çekti.

PKK/YPG Karşıtı Protestolar Örgütü Rahatsız Etti!

Örgüt, açıklamasında Suriye'nin farklı bölgelerinde kendilerine karşı düzenlenen protestolardan duydukları rahatsızlığı da dile getirdi.

Şam’daki Emevi Meydanı başta olmak üzere birçok şehirde halkın PKK/YPG karşıtı gösteriler düzenlemesi,

Yeni yönetimi destekleyen halk hareketlerinin güçlenmesi,

PKK/YPG’nin Suriye'deki etkinliğini kaybettiğine dair önemli sinyaller verdi.

Suriye’de Yeni Bir Dönem Başlıyor mu?

Ahmed Şara’nın geçiş sürecinde Suriye’nin yeni lideri olarak ilan edilmesi, ülkenin geleceği açısından önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor. Ancak PKK/YPG gibi bölgesel terör örgütlerinin, süreci baltalama girişimleri ve kendi çıkarlarını koruma çabaları, Suriye’de istikrarın sağlanmasını zorlaştırıyor.

Şimdi gözler, bölgedeki siyasi gelişmelere ve uluslararası aktörlerin bu duruma vereceği tepkilere çevrildi.