İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Putin: Bırakalım Avrupalılar kendi sorunlarıyla uğraşsınlar

Putin: Bırakalım Avrupalılar kendi sorunlarıyla uğraşsınlar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2021 yılsonu toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayarak, Avrupa ülkelerinin doğalgaz sorunu hakkında “Bırakalım Avrupalılar kendi sorunlarıyla uğraşsınlar” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2001 yılından beri düzenlenen basın toplantısında bu yıl da önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıl Covid-19 salgını nedeniyle gazetecilerin sorularını internet üzerinden cevaplayan Putin, bu yıl düzenlenen basın toplantısını PCR testinden geçen 507 medya temsilcisi ile yüz yüze gerçekleştirdi. Kremlin Sarayı'nın yanındaki Manej Sergi Salonu'nda yapılan toplantıda Putin, Avrupalı ülkelerin yaşadığı doğalgaz sorunu hakkında Batılı ülkelerin çabalaması gerektiğini belirterek, “Bırakalım Avrupalılar kendi sorunlarıyla uğraşsınlar, onlara zamanında müdahale etsinler ve akıllı olduklarını düşünmesinler. Kendi kendilerine çıkardıkları sorunları kendileri çözmeli. Biz yardıma hazırız ve bunu yapacağız” dedi. Rusya ile yaşadığı sorunların ardından doğalgazı Rusya’dan değil de Batılı ülkelerden almaya başlayan Ukrayna’nın fiyatları arttırdığını söyleyen Putin, “Şu anda Yamal-Avrupa hattındaki gaz, Almanya’dan Polonya’ya geri pompalanıyor, ardından Ukrayna’ya gönderilebilir. Bu da, Avrupa’da gaz açığına ve fiyatların yükselmesine yol açıyor” dedi.



Putin erdoğan



 

“BUNUN HAKKINDA KONUŞMAYA GEREK YOK”

Gazetecilerden gelen Rus muhalif lider Aleksei Navalny davasındaki süreçle ilgili soruya cevap olarak ise Putin, Batılı ülkeleri eleştirerek “Bunun hakkında konuşmaya gerek yok. Cevaplayacak soru olmadığına göre bu sayfayı geçelim. Rusya Başsavcılığı üzerinden resmi olarak birçok kez talepte bulunduk. Zehirlenme vakasını doğrulayan materyalleri verin dedik. Yok, bir tane bile materyal yok. Bunu neyle açıklayabiliriz” dedi.



 

“ESKİ BİR ABD BAŞKANI BU KARARIN BİR HATA OLDUĞUNU SÖYLEDİ”

Putin, düzenlenen basın toplantısında ABD'nin aldığı Pekin Kış Olimpiyatlarına karşı “diplomatik boykot” kararı eleştirerek, “Sporu bazı acil siyasi sorunları çözmek için kullanmaya çalışmak bir hata. Biz sporun siyasete alet edilmesine her zaman karşı çıktık. Çin’in diplomatik ve siyasi olarak boykot edilmesi Çin’in kalkınmasını dizginleme girişimleriyle alakalı. Başka hiçbir neden yok ve olamaz. Spor da sanat gibi insanları birleştirmeli. Bu karar kabul edilemez ve yanlıştır. Eski bir ABD başkanı ile konuştum ve Los Angeles ve Moskova boykotlarının ABD tarafından yapılan en büyük hata olduğunu söylemişti. Ancak, ABD aynı hatayı sürdürmeye hala devam ediyor. Bunun sebebi Çin’in büyümesini engellemektir. Çin’in gelişimini engelleyemezler. Çünkü, Çin’in satın alma gücü parite açısından ABD’den daha büyük. Ama şunu anlamalısınız. Çin tüm açılardan dünyanın bir numaralı ekonomisi olacak” dedi.



 

“HZ. MUHAMMED’E YAPILAN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ MÜDÜR?”

“İslam’ı kabul eden insanların din özgürlüğüne ve kutsal duygularına saldırıdır” Rusya lideri Putin, ikinci dünya savaşında ölen Rus askerler için oluşturulan internet sitesine yapılan siber saldırılar hakkında açıklamada bulurken Hz. Muhammed (SAV) üzerinden de örnek verdi. Bu yapılanın kutsal duygulara saldırı olduğunu savunan Putin, “Ölümsüz alay için oluşturulan web sitesine Hitler’in veya Himmler’in fotoğraflarını koymak ifade özgürlüğü müdür? Hz. Muhammed’e yapılan ifade özgürlüğü müdür? Sanmıyorum. Bu İslam’ı kabul eden insanların din özgürlüğüne ve kutsal duygularına saldırıdır” dedi.



 

BASIN TOPLANTISI 3 SAAT 56 DAKİKA SÜRDÜ

Geçtiğimiz yıl video konferans yoluyla toplantı 4 saat 29 dakika sürerken bu yılki basın toplantısı 3 saat 56 dakika sürdü. Toplam 507 Rus ve uluslararası gazeteci toplantıya katılırken 44 gazeteci Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e iç ve dış politikaya dair sorular yöneltti. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen toplantıya katılan gazeteciler, salona girişte özel dezenfektan kabininden geçerek her salonunda sosyal mesafe kuralına göre hazırlanan sandalyelerde yer aldı. (sözcü)