Endonezya’nın Güney Sulawesi bölgesinde dün radardan kaybolan yolcu uçağının enkazına ulaşıldı. Endonezya Ulusal Arama Kurtarma Ajansı (BASARNAS) tarafından yapılan açıklamada, uçağın yaklaşık 200 metre derinliğinde bir vadiye düştüğü tespit edildi.
Endonezya Hava Taşımacılığı (IAT) şirketine ait ATR 42-500 tipi uçakta, 8 kişilik uçuş ekibi ve 3 yolcu olmak üzere toplam 11 kişi bulunuyordu. Uçakla temas dün sabah saatlerinde kesilmişti.
Enkaz bulundu, arama sürüyor
Bölgeye sevk edilen helikopterler, insansız hava araçları ve kara ekiplerinin katıldığı geniş çaplı arama çalışmaları sonucunda, kayıp uçağın enkazına bugün ulaşıldı. Enkazın bulunduğu bölgede erkek bir yolcuya ait olduğu tahmin edilen bir ceset tespit edildi.
Yetkililer, cesedin bulunduğu alanın sarp ve ulaşımı zor bir vadide yer aldığını, bu nedenle tahliye işlemlerinin zorlukla sürdüğünü açıkladı. Kayıp olan diğer 10 kişi için ise arama-kurtarma operasyonları yoğun şekilde devam ediyor.
Zorlu koşullarda zamanla yarış
Güney Sulawesi’nin dağlık coğrafyası, arama çalışmalarını güçleştirirken, yetkililer bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen ekiplerin sahadaki faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğünü belirtti. Hayat belirtilerine ulaşılması için zamanla yarışan ekipler, bölgeye ek takviye personel ve teknik ekipman gönderildiğini duyurdu.
Endonezya, coğrafi yapısı ve sık kullanılan kısa mesafeli hava taşımacılığı nedeniyle, zaman zaman bu tür kazalarla gündeme geliyor. Soruşturma süreci, enkazın tamamen incelenmesinin ardından başlatılacak.