Yeni Birlik Gazetesi Dünya Suriye’de kritik ihlal: İsrail işgal güçleri sınırı aştı!

Suriye’de kritik ihlal: İsrail işgal güçleri sınırı aştı!

İşgalci İsrail, BM kararlarını hiçe sayarak Suriye Kuneytra’daki Sayda el-Culan köyünü hedef aldı.

KAYNAK: AA
MUHABİR: Gökhan Erek

İsrail ordusu, Suriye’nin güneyindeki Kuneytra iline bağlı Sayda el-Culan köyüne girerek ihlallerini sürdürdü.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın aktardığına göre, işgal güçlerine ait 5 araçtan oluşan bir birlik köye giriş yaptı, kısa bir süre sonra geri çekildi. Haberde, İsrail güçlerinin dün de Dera’nın batısındaki Yermuk Havzası bölgesinde yer alan Ma’rıyye köyünün çevresine ilerlediği belirtildi.

Suriye hükümeti, İsrail’in ihlallerini ve saldırılarını kınayarak uluslararası toplumu saldırıların durdurulması için net ve kararlı bir tavır almaya çağırdı.

1974 yılında imzalanan Çatışmaların Ayrıştırılması Anlaşması’na aykırı hareket eden İsrail, uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler kararlarını ihlal ederek Suriye topraklarına yönelik saldırılarını sürdürüyor.