Yangın, Tahran’da Kuddusi Caddesi üzerinde bulunan bir askeri tesis içerisinde yer alan marangoz atölyesinde çıktı. Atölyenin yaklaşık 300 metrekarelik bir alanı kapsadığı belirtildi. Yangının, atölye bünyesinde bulunan atık bölümünde başladığı ifade edildi.
Yangının Nedeni
Paylaşılan bilgilere göre, yangının elektrik kontağından kaynaklandığı iddia edildi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda, yangının çıkış nedenine ilişkin olarak elektrik kontağına işaret edildiği aktarıldı. Olayla ilgili resmi açıklamalarda, yangının meydana geliş sürecine dair bu bilgi dışında ek bir detay paylaşılmadı.
İtfaiyenin Müdahalesi
Tahran İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Celal Maleki, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yangının akşam saat 19.00 sıralarında meydana geldiğini belirtti. Maleki, “Bu akşam saat 19.00 sıralarında Kuddusi Caddesi’nde bulunan bir marangoz atölyesinde yangın çıktı. Yangın, atölyenin atık bölümünde meydana geldi. Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadı. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı” ifadelerini kullandı.
Açıklamaya göre, olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale ederek alevlerin yayılmasını engelledi. Yangın sırasında herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığı bildirildi.
Görüntüler ve Sosyal Medya Paylaşımları
Yangına ilişkin sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, askeri tesis çevresinde alevlerin yükseldiği ve yoğun dumanın oluştuğu görüldü. Görüntülerde, yangının tesis içerisindeki belirli bir alanda etkili olduğu dikkat çekti.
Patlama Sesi İddiası
Öte yandan görgü tanıkları, yangın öncesinde bölgede şiddetli bir patlama sesi duyduklarını iddia etti. Bu iddia, sosyal medya paylaşımlarında da yer aldı. Yetkililer tarafından patlama sesi iddiasına ilişkin doğrulayıcı ya da reddedici bir açıklama yapılmadı. Konuya dair resmi açıklamalarda yalnızca yangının çıkışı ve kontrol altına alınma süreci hakkında bilgi paylaşıldı.
Olayda Can Kaybı Yaşanmadı
Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre, yangında herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı. Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede güvenlik önlemlerinin sürdürüldüğü bildirildi.