Yeni Birlik Gazetesi Dünya Tahran'dan dünyayı titreten çıkış: 'Düşman pişman olana kadar durmayacağız!'

Tahran'dan dünyayı titreten çıkış: 'Düşman pişman olana kadar durmayacağız!'

İran Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Ekreminiya, ABD ve İsrail ile yaşanan çatışmalarda geri adım atmayacaklarını duyurdu. Ekreminiya, askeri stratejilerinin temel hedefinin düşmanı "gerçek bir pişmanlık" noktasına getirmek olduğunu vurguladı. Orta Doğu’da suların durulmadığı bir dönemde İran cephesinden çok sert bir açıklama geldi. Yarı resmi Fars Haber Ajansı’na konuşan İran Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Ekreminiya, mevcut askeri operasyonların gidişatına dair kritik değerlendirmelerde bulundu. ABD-İsrail ittifakının İran’a karşı yürüttüğü savaşta stratejik hedeflerine ulaşamadığını savunan Ekreminiya, Tahran’ın caydırıcılık kartını sonuna kadar kullanacağının sinyalini verdi.

 

Tuğgeneral Ekreminiya, sahadaki son durumu "kesin bir zafer" olarak nitelendirdi. Batılı güçlerin ve Tel Aviv yönetiminin İran üzerindeki planlarının çöktüğünü iddia eden Sözcü, "Karşı tarafın savaşta hedeflerine ulaşamadığını ve aslında ağır bir yenilgiye uğradığını kesin olarak söyleyebiliriz. İran’ın direnci, düşmanın hesaplarını altüst etmiştir" dedi.

Stratejik Rasyonellik: "Düşmanı Pişman Etmeliyiz"

Savaşın devam etme gerekçesini "pişmanlık" kavramı üzerinden açıklayan Ekreminiya, bu yaklaşımın duygusal değil, tamamen askeri bir mantığa dayandığını savundu. Ekreminiya, "Savaşın devam etmesinin asıl amacı, düşmanı gerçek bir pişmanlık duyacağı noktaya getirmektir. Bazıları bunu duygusal bir yaklaşım sanabilir ancak bu, tamamen stratejik rasyonelliğe dayanan bir karardır" ifadelerini kullandı.

Gelecek Saldırıları Durdurmak İçin Tek Yol: Tam Caydırıcılık

İranlı komutan, düşmanın pişmanlık duymasının gelecekteki güvenlik mimarisi için hayati önem taşıdığını belirtti. Bir daha saldırıya cesaret edilememesi için caydırıcılık seviyesinin en üst noktaya çıkarılması gerektiğini savunan Ekreminiya, "Düşmanı bu noktaya getirmek, savaşın tekrarını önlemek için bir zorunluluktur. Eğer bu hedefe ulaşırsak, düşman bir daha ülkemize karşı harekete geçmeye cesaret edemeyecektir" diyerek savaşın şiddetinin artabileceği mesajını verdi.