Yeni Birlik Gazetesi Dünya Tayfunun ardından Çin'in deniz çiftlikleri yeniden canlandı

Tayfunun ardından Çin'in deniz çiftlikleri yeniden canlandı

Bavi Tayfunu'nun etkisini kaybetmesiyle birlikte Çin'in Shandong eyaletindeki deniz ürünleri çiftliklerinde faaliyetler kontrollü şekilde yeniden başladı.

Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinin Rongcheng kentinde, Bavi Tayfunu'nun bölgedeki etkisini yitirmesinin ardından deniz ürünleri üretiminde normalleşme süreci başladı. Güvenlik kontrollerinin tamamlanmasının ardından balıkçı tekneleri yeniden denize açılırken, su ürünleri çiftliklerinde üretim faaliyetleri kademeli olarak yeniden devreye alındı.

Tayfun nedeniyle kısa süreliğine ara verilen çalışmaların, hava ve deniz koşullarının elverişli hale gelmesiyle birlikte yeniden hız kazandığı bildirildi.

Balıkçı tekneleri yeniden denize açıldı

Rongcheng kıyılarındaki deniz çiftliklerinde görev yapan balıkçılar, tayfun sonrası ilk etapta kontrollü şekilde üretim faaliyetlerine başladı. Bölgede hizmet veren tekneler, çiftliklerde bakım, kontrol ve hasat çalışmalarını yeniden yürütmeye başladı.

Yetkililer, faaliyetlerin güvenlik önlemleri çerçevesinde aşamalı olarak sürdürüldüğünü ve deniz koşullarının yakından takip edildiğini belirtiyor.

Deniz ürünleri üretiminde normalleşme süreci

Shandong eyaleti, Çin'in su ürünleri üretiminde önemli merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Tayfunun etkisinin sona ermesiyle birlikte deniz çiftliklerinde üretimin yeniden başlaması, bölgedeki balıkçılık ve su ürünleri sektörünün normale dönmesi açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Havadan çekilen görüntülerde, deniz çiftlikleri arasında ilerleyen balıkçı tekneleri ile üretim alanlarının yeniden hareketlendiği görülüyor.

Bölgede çalışmalar kademeli olarak devam edecek

Yetkililer, hava şartlarının uygun seyretmesi halinde üretim faaliyetlerinin önümüzdeki günlerde tam kapasiteye ulaşmasının beklendiğini ifade ediyor. Deniz çiftliklerinde bakım, hasat ve üretim süreçlerinin planlanan program doğrultusunda sürdürüleceği belirtiliyor.