İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Tel Aviv alev alev! İran’dan İsrail’e nefes kesen misilleme

Tel Aviv alev alev! İran’dan İsrail’e nefes kesen misilleme

İsrail'in hava saldırısıyla başlayan savaşta İran'ın hipersonik füzeler ve kamikaze İHA'larla başlattığı karşı saldırılar sürüyor. Tahran ve Tel Aviv'de bombalar patlarken İran yeni bir saldırı başlattığını duyurdu.

İsrail'in 13 Haziran'da İran’a yönelik başlattığı ve "Yükselen Aslan" operasyonuyla fitilini ateşlediği çatışmalar, beşinci gününde yeni bir boyut kazandı. İran, Tel Aviv başta olmak üzere birçok İsrail şehrine karşı hipersonik füzeler ve kamikaze İHA’larla misilleme saldırıları başlattı. Bölgeden gelen görüntüler Tel Aviv'in alevler içinde olduğunu gösteriyor.

İRAN'DAN NET MESAJ: GÜÇLÜ TEPKİ SÜRECEK

Tahran yönetimi, İsrail'e karşılık olarak başlattığı saldırıların artarak devam edeceğini vurgularken, başkent Tel Aviv'de yeniden hava saldırısı sirenleri çalmaya başladı. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un saldırı sırasında sığınağa indiği görüntüler uluslararası basında geniş yankı buldu.

ABD VE BATI CEPHESİNDEN GERİLİMİ TIRMANDIRAN AÇIKLAMALAR

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “İran’a saldırı masada” ifadeleriyle bölgede yeni bir koalisyon hazırlığı dikkat çekti. ABD'nin Ortadoğu’da “Görev Gücü” kurduğunu açıklaması ise sıcak çatışmanın genişleme sinyali olarak yorumlandı.

TRUMP’TAN ÇARPICI SÖZLER: "İRAN SEMALARINDA HAKİMİYİZ"

ABD Eski Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik saldırıların devam edeceğini belirterek, "Artık İran semalarında tam kontrol bizde. Kimse bizim kadar etkili olamaz" ifadelerini kullandı. Trump ayrıca, İran’ın hava savunma sistemlerinin Amerikan teknolojisiyle kıyaslanamayacağını dile getirdi.

FRANSA’DAN İHTİYATLI YAKLAŞIM: MACRON’DAN UYARI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İran’a yönelik askeri müdahaleyle rejim değişikliğinin büyük bir hata olacağını ifade ederek dikkatli olunması çağrısında bulundu. Macron’un bu açıklaması Avrupa cephesinde çatışmanın yayılmasına karşı temkinli yaklaşımı yansıtıyor.

İRAN: “NÜKLEERDEN VAZGEÇİN” BASKISI KABUL EDİLEMEZ

ABD’nin İran’ın nükleer programını sona erdirmeye yönelik baskılarına karşı Tahran yönetimi kararlı duruşunu sürdürüyor. Trump, İran’ın nükleer silahlardan vazgeçmesini istediklerini belirtirken, diplomatik girişimlerin kapalı olmadığını da ima etti.