İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya TikTok Fiyaskosu: Macron’un Son Girişimi Neden Ters Tepti?

TikTok Fiyaskosu: Macron’un Son Girişimi Neden Ters Tepti?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, siyasi arenada zor günler yaşarken başarısız bir halkla ilişkiler girişimiyle yeniden gündeme geldi. Geçen hafta TikTok’ta viral olan bir video, Macron’un ilginç bir çıkış yapmasına neden oldu. Peki, ne oldu, videonun içeriği ne, Macron neden zor günler geçiriyor? İşte detaylar...

Geçtiğimiz hafta, bir TikTok kullanıcısı otoyol gişelerinde cep telefonuyla ödeme yapmaya çalışması nedeniyle 90 Euro para cezasına çarptırıldığını anlattığı bir video yayınladı. Video kısa sürede viral hale gelerek 5 milyondan fazla izlendi.

Macron, selfie modunda çektiği bir video ile bu duruma cevap verdi ve şu açıklamada bulundu:

“Haklısınız. Bence 2025 yılında otoyol geçiş ücretini cep telefonuyla ödeyebilmeliyiz. Dosyayı İçişleri Bakanı'na ilettim ve bunu hep birlikte çözeceğiz. Uyarı için teşekkür ederim.”

Eleştiriler Çok Sert

Cumhurbaşkanı’n bu çıkışı genç nesille bağ kurma çabası olarak yorumlanırken, pek çok Fransız bunu samimiyetsiz buldu. Özellikle söz konusu TikTok kullanıcısının daha önceki videolarında Macron’a hakaret içeren yorumlar yapması büyük tartışma yarattı.

Öğretmeniyle Evli Cüce Yakıştırması Şok Etkisi Yarattı

Dailymail’in haberine göre, TikTok kullanıcısı Macron için patates cipsi büyüklüğünde bir ülkenin başında ve öğretmeniyle evli bir cüce gibi hakaretlerde bulundu. Bu detaylar Cumhurbaşkanı’n harekete geçmesini daha da tartışmalı hale getirdi.

Siyasi Elitten Sert Tepki

Fransız eleştirmenler, Macron’un bu hareketinin şahsına zarar verdiğini düşünüyor. Bir radyo programı sunucusu, şu sözlerle Macron’u yerden yere vurdu:

“Karşımıza çıkan ilk embesile cumhurbaşkanlığı platformu sunarak Fransa’nın güvenilirliğini zedeliyoruz.”

Halk Desteği Düşüyor

Le Journal du Dimanche tarafından yayınlanan ankete göre, Macron’dan memnun olan Fransız vatandaşların oranı sadece yüzde 21. Bu, Macron’un görevde bulunduğu süre boyunca aldığı en düşük onay oranı.

Danışmanlar Ayrılıyor, Elysee Sarayı Kasvetli

İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre, Elysee Sarayı’nda atmosfer oldukça kasvetli. Macron’un en güvendiği danışmanlardan Alexis Kohler dahil çoğu üt düzey isim yeni iş arayışına girmiş durumda.