Yeni Birlik Gazetesi Dünya Trump'ın Gazze planına Sisi'den kötü haber

Trump'ın Gazze planına Sisi'den kötü haber

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Gazze'nin yeniden imarının Filistinlilerin yerinden edilmeden yapılması gerektiğini vurguladı. ABD Başkanı Trump'a karşı çıkan Sisi, Tel Aviv-Hamas ateşkesinin uygulanmasını ve insani yardımların kolaylaştırılmasını destekledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Gazze'nin yeniden imarının Filistinlilerin yerinden edilmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, ABD Başkanı Donald Trump'ın planlarına karşı çıktı.

İsrail-Hamas Ateşkesi ve İnsani Yardımların Önemi

Sisi'nin Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail saldırıları sonucu ağır hasar gören Gazze'nin yeniden imarı ve Tel Aviv ile Hamas arasındaki ateşkes konuşuldu. Liderler, ateşkesin uygulanması ve bölgeye insani yardımların ulaştırılmasının önemini vurguladı.

Sisi: Kalıcı Barış için Bağımsız Filistin Devleti Kurulmalı

Mısır Cumhurbaşkanı, bölgede kalıcı barışın sağlanmasının, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasından geçtiğini belirtti. Sisi, bölgede yaşayan Filistinlilerin yerinden edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Trump'ın Gazze Planı ve Yerinden Edilen Filistinliler

ABD Başkanı Trump'ın Gazze'yi devralma planı, Filistinlilerin zorla yerlerinden edilerek Mısır ve Ürdün gibi ülkelere gönderilmesini içeriyordu. Ancak Trump, yerinden edilen Filistinlilere geri dönüş hakkı tanınmayacağını ifade etmişti.