Yeni Birlik Gazetesi Dünya Tucker Carlson’dan Pentagon Açıklaması, İsrailli Subaylar Serbestçe Dolaşıyor

Tucker Carlson’dan Pentagon Açıklaması, İsrailli Subaylar Serbestçe Dolaşıyor

ABD’li gazeteci Tucker Carlson, İsrailli subayların Pentagon’da geniş erişime sahip olduğunu iddia etti; konu ABD’de tartışma yarattı.

ABD Başkanı Donald Trump’a yakınlığıyla bilinen gazeteci Tucker Carlson, Pentagon’daki İsrailli subaylara ilişkin tartışma yaratan bir iddia ortaya attı. Carlson, İsrailli subayların ABD Savunma Bakanlığı binasında serbestçe dolaştığını ve gizli bilgilere eriştiğini öne sürdü.

Carlson’un Açıklamaları

Carlson, açıklamasında “İsrailli subaylar Pentagon’u istila etmiş durumda, binada serbestçe dolaşıyor, ofislere zorla giriyor ve gizli bilgilere erişiyorlar” ifadelerini kullandı. Bu sözler, ABD’de kısa sürede gündem oldu ve medya ile sosyal medyada geniş yankı buldu.

Pentagon Sessizliğini Koruyor

Söz konusu iddiaların ardından Pentagon’dan konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Kurumun sessizliği, iddiaların kamuoyunda tartışılmasına yol açtı.

ABD-İsrail İlişkileri Tartışmaya Açıldı

Carlson’un açıklamaları, ABD ile İsrail arasındaki askeri iş birliğinin yeniden tartışılmasına neden oldu. Washington ve Tel Aviv uzun yıllardır savunma, istihbarat ve askeri teknoloji alanlarında yakın iş birliği yürütüyor. Bazı çevreler, ABD kurumlarında yabancı ülkelerin etkisinin artabileceği yönünde eleştiriler dile getiriyor.

İddialar Savaş Ortamında Geldi

Carlson’un sözleri, ABD-İsrail ile İran arasındaki savaşın üçüncü haftasına denk geldi. Orta Doğu’daki çatışmaların bölgesel ve küresel dengeler üzerindeki etkisi, Washington’daki güvenlik ve istihbarat tartışmalarını da gündeme taşıdı. Bu bağlamda, iddiaların doğrulanması halinde ulusal güvenlik açısından sonuçlar doğurabileceği kaydediliyor.