İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Türkmenistan'da geleneksel Halı Bayramı kutlandı

Türkmenistan'da geleneksel Halı Bayramı kutlandı

Türkmenistan'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Halı Bayramı kapsamında fuar düzenlendi

AA- Başkent Aşkabat’ta bulunan Türkmen Milli Halı Müzesi'nde düzenlenen fuara Türkmenistan Meclis Başkanı Dünyagözel Gulmanova, bakanlıklar ve bağlı kuruluşları, ülkedeki diplomatik misyon ve uluslararası kuruluşların temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kutlama etkinliğinin başında Meclis Başkanı Gulmanova, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un mesajını okudu.

Berdimuhamedov, Türkmen halısının yaşamın ayrılmaz parçası haline geldiğini belirterek, tüm Türkmen halkının Halı Bayramı'nı kutladı.

Daha sonra kurdele kesilerek halı fuarı ziyaretçilere açıldı.

Fuarda ipek ve yün halılar, geleneksel ve modern halı dokumacılığında kullanılan ekipmanlar, halı aksesuarları, halı iplikleri ve hediyelik ürünler ziyaretçilere tanıtıldı.

Türkmen halı sanatını dünyaya tanıtma amacı taşıyan Halı Bayramı etkinlikleri kapsamında ülke genelinde halı sergileri, halı dokuma yarışmaları ve halk konserleri düzenlendi.

Halı Bayramı 1992'den beri kutlanıyor

Ülkede Halı Bayramı, 1992 yılından bu yana geleneksel olarak her mayısın son pazarında kutlanıyor.

Türkmen halısı, 2019'da UNESCO’nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesine dahil edilmişti.