Yeni Birlik Gazetesi Dünya Suriye’de ateşkese rağmen çatışma: Haseke ve Ayn el-Arab hattı!

Suriye’de ateşkese rağmen çatışma: Haseke ve Ayn el-Arab hattı!

Sabah duran çatışmalar, TSİ 12.15’te Haseke’nin güneydoğusunda ve Kara Kozak Köprüsü çevresinde yeniden alevlendi; Suriye ordusu bölgede konuşlanmayı sürdürüyor.

Suriye’de Ateşkes ve Tam Entegrasyon Anlaşması kapsamında ordunun Fırat’ın doğusundaki ilerleyişi sürerken, sabah saatlerinde duran çatışmalar Haseke çevresi ve Ayn el-Arab hattında yeniden başladı.

Bölgede sabah saatlerinde görece sakinliğin ardından, TSİ 12.15’te Suriye güçleri ile YPG/SDG unsurları arasında yer yer çatışmaların başladığı bildirildi. Çatışmaların, Haseke’nin güneydoğusunda Abdülaziz Dağı çevresinde yoğunlaştığı aktarıldı. Suriye ordusunun, biri Haseke kent merkezi girişi olmak üzere dört noktada konuşlandığı belirtildi.

Ayn el-Arab hattında süre doldu, çatışma yeniden alevlendi

Suriye ordusunun, Kara Kozak Köprüsü çevresindeki unsurların çekilmesi için örgüte TSİ 13.00’e kadar süre verdiği, sürenin dolmasıyla köprü çevresi ve Sırrin beldesi girişinde çatışmaların tekrar başladığı kaydedildi.

18 Ocak’ta varılan anlaşma kapsamında Haseke’deki sivil kurumların devlet yapısına entegre edilmesi, Ayn el-Arab bölgesindeki ağır unsurların çekilmesi ve yerel polis yapılanmasına ilişkin maddeler yer alıyordu.