Venezuela, yalnızca 39 saniye arayla meydana gelen iki devasa depremle adeta beşik gibi sallandı. Depremler ilk belirlemelere göre 7.5 ve 7.2 büyüklüğünde kaydedildi. Yaşanan felaketin boyutlarının giderek ağırlaşması üzerine hükümet, ülke genelinde Olağanüstü Hal (OHAL) ilan ettiğini duyurdu.
Başkent Caracas Enkaz Altında: Yıkım Büyük
Depremin merkez üssü ve derinliğine ilişkin çalışmalar sürerken, sarsıntıların en çok hissedildiği ve en büyük hasarı alan nokta başkent Caracas oldu. Kentte çok sayıda binanın yerle bir olduğu, ana caddelerin ve altyapının çöktüğü bildiriliyor. Sadece başkentte değil, çevre illerde de binlerce yapının hasar gördüğü ya da tamamen yıkıldığı gelen bilgiler arasında.
Kritik Karar: Ülke Genelinde OHAL İlan Edildi
Yıkımın boyutlarının netleşmesiyle birlikte Venezuela hükümeti acil koduyla toplandı. Toplantının ardından yapılan resmi açıklamada, felaketin yaralarını sarmak, koordinasyonu hızlandırmak ve tüm devlet imkanlarını sahaya sürmek amacıyla ülke genelinde Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildiği belirtildi. Yetkililer, vatandaşlara hasarlı binalara girmeme ve kurtarma ekiplerine yolları açık bırakma çağrısında bulunuyor.
Zamana Karşı Yarış: Arama Kurtarma Çalışmaları Başladı
Depremin hemen ardından koordinasyon merkezleri kurulurken, askeri birlikler, itfaiye, sivil savunma ve gönüllü arama kurtarma ekipleri enkaz bölgelerine sevk edildi.