Başkan Donald Trump, 12 Şubat 2026’da Beyaz Saray’da gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Ticaret Bakanı Howard Lutnick’in 2012 yılında Epstein’ın Karayipler’deki özel adasına gittiğine ilişkin iddialar gündeme getirildi.
Trump, ziyaretten haberdar olup olmadığına yönelik soruya, “Hayır, bundan haberdar değildim” yanıtını verdi. Konuya ilişkin olarak Lutnick ile herhangi bir görüşme yapmadığını belirten Trump, “Bu konuyu hiç konuşmadık” ifadelerini kullandı.
Başkan Trump, Lutnick’in söz konusu ziyareti ailesiyle gerçekleştirdiğine dair bilgi aldığını belirterek, “Duyduğuma göre eşi ve çocukları ile gitmiş” dedi.
“Ben Hiç Orada Bulunmadım”
Trump, kamuoyunda kendi ismi üzerinden yürütülen iddialara da doğrudan yanıt verdi. Little Saint James adasına hiçbir zaman gitmediğini açık bir dille ifade eden Trump, “Ben hiç orada bulunmadım” dedi.
Açıklamasında, kamuoyunda zaman zaman farklı iddiaların ortaya atılabildiğine işaret eden Trump, “Birileri bir gün benim için de söyleyebilir ama ben hiç gitmedim” ifadelerini kullandı. Başkan’ın bu sözleri, konuya ilişkin tartışmalara doğrudan ve net bir cevap olarak kayda geçti.
Lutnick Senato’da Ziyareti Doğruladı
Tartışmalar, Ticaret Bakanı Howard Lutnick’in Senato’da verdiği ifadede Epstein’a ait adada bulunduğunu doğrulamasının ardından gündeme geldi. Lutnick, 2012 yılında ailesiyle yaptığı bir tatil sırasında adaya gittiğini belirtti.
Bakan Lutnick, ziyaret kapsamında Jeffrey Epstein ile kısa süreli bir öğle yemeği yediğini ifade etti. Ziyaretin ailece yapılan bir tatil çerçevesinde gerçekleştiğini vurgulayan Lutnick’in açıklamaları, kamuoyunda geniş yankı buldu.
Beyaz Saray’dan Destek Mesajı
Trump’ın açıklamalarının ardından Beyaz Saray kaynakları da konuya ilişkin değerlendirmede bulundu. Yönetim yetkilileri, Başkan Trump’ın Ticaret Bakanı Lutnick’e desteğinin sürdüğünü belirtti.
Yetkililer, Lutnick’in görevine devam ettiğini ve Başkan’ın kabinesine duyduğu güvenin tam olduğunu ifade etti. Açıklamalar, yönetimin birlik ve kararlılık mesajı olarak dikkat çekti.
Beyaz Saray’daki açıklamalarla birlikte hem Başkan Trump’ın hem de Ticaret Bakanı Lutnick’in konuya ilişkin tutumu netlik kazanmış oldu.