Yeni Birlik Gazetesi Dünya Xiaomi otomobil üretti, Musk’ın yüzü düştü! Tarihi yemekte milyarderlerin Selfie kapışması

Xiaomi otomobil üretti, Musk’ın yüzü düştü! Tarihi yemekte milyarderlerin Selfie kapışması

ABD ve Çin arasındaki buzları eritmek için düzenlenen resmi yemekte, teknoloji dünyasının en büyük rakipleri pişti oldu. Xiaomi CEO’su Lei Jun, "ezeli rakibi" Elon Musk ile selfie çekmek istedi; ancak Musk’ın takındığı ilginç yüz ifadesi "Bu neyin mesajı?" dedirtti. Sosyal medyayı sallayan o kare, teknoloji pazarındaki gerilimi yeniden ateşledi.

Dünya siyaseti, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile gerçekleştirdiği kritik zirveye odaklanmışken, heyetteki milyarderler de kendi diplomasi trafiğini başlattı. Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, heyetin en dikkat çekici ismi olarak Pekin sokaklarında ve resmi davetlerde boy gösterdi.

Xiaomi CEO’su İstedi, Musk "Kırmadı"

Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin kurucusu ve CEO’su Lei Jun, düzenlenen akşam yemeğinde Elon Musk’ın yanına giderek selfie talebinde bulundu. Avrupa ve ABD pazarında hızla yükselen, son olarak elektrikli otomobil üretimine de soyunarak Tesla’ya doğrudan rakip olan Xiaomi’nin patronuyla Musk’ın yan yana gelmesi, gecenin en çok beklenen anıydı.

Tartışma Yaratan Yüz İfadesi: Selfie mi, Mesaj mı?

Lei Jun kameraya gülümserken, Elon Musk’ın alaycı mı yoksa şaşkın mı olduğu anlaşılamayan kendine has o "aykırı" yüz ifadesini takınması sosyal medyada tartışma başlattı. Takipçiler bu pozu, "Tesla’nın patronundan Xiaomi’nin otomobil hamlesine bir gönderme mi?" şeklinde yorumladı.

Rekabet Kızışıyor: Telefondan Sonra Otomobil Savaşı

Xiaomi, sadece telefon pazarında değil, artık elektrikli araç sektöründe de Tesla’nın ensesinde. Bu durum, iki CEO arasındaki selfie’yi sıradan bir fotoğraf karesinden öte, milyarlarca dolarlık bir rekabetin "görsel özeti" haline getirdi. Avrupa ve ABD medyası, Musk'ın bu pozunu "Teknoloji dünyasının soğuk savaşı" başlıklarıyla manşete taşıdı.