Bartın Üniversitesi öğrencileri, geliştirdikleri siber güvenlik projesiyle Türkiye’nin en prestijli teknoloji yarışmalarından birinde finale kalarak büyük bir başarıya imza attı.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Fen Fakültesi bünyesinde eğitim gören Oğuzhan Demirbaş, Mert Can Aydın ve Engin Tekşut, teknoloji dünyasının dikkatini üzerine çekti. Turkcell tarafından genç yetenekleri keşfetmek ve inovasyonu teşvik etmek amacıyla düzenlenen "Yarının Teknoloji Liderleri Yarışması"na katılan ekip, 800 farklı proje arasından sıyrılarak final aşamasına yükseldi.
Dijital dünyada koruma kalkanı: SecureNest
Genç mühendis adaylarının imzasını taşıyan "SecureNest" isimli proje, günümüzün en büyük dijital tehditlerinden biri olan oltalama saldırılarına karşı etkili bir çözüm sunuyor. Kullanıcıların kişisel verilerini ve dijital varlıklarını dolandırıcılık girişimlerine karşı korumayı hedefleyen bu yenilikçi çalışma, jürinin de takdirini kazanarak finale adını yazdırdı.
Devler jüri koltuğunda
Yarışmanın 8 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan final etabında, gençlerin projeleri alanında uzman isimler tarafından değerlendirilecek. Final jürisinde Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mesut Güner ve Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan gibi sektörün önde gelen isimleri yer alıyor.
Rektör Akkaya’dan tam destek
Elde edilen başarının ardından öğrencileri makamında kabul eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, gençlerin bilimsel ve teknolojik üretim süreçlerine dahil olmalarının önemine vurgu yaptı. Akkaya, öğrencileri tebrik ederek üniversite olarak geleceğin teknolojilerini tasarlayan gençlerin her daim yanında olacaklarını belirtti.