Belek’te gökyüzü, Antalya Belek Üniversitesi’nin düzenlediği Renkli Balon Şenliği ile adeta bir görsel şölene dönüştü. Üniversite, öğrenci odaklı eğitim anlayışının yanında sosyal etkinlikleriyle de dikkat çekerek, gençlerin kampüs yaşamına renk katıyor.
Sabahın erken saatlerinde başlayan etkinlikte, öğrenciler ve akademisyenler sıcak hava balonlarına binerek Belek’in eşsiz doğasını gökyüzünden izleme fırsatı buldu. Denizle ormanın buluştuğu noktada yükselen renkli balonlar, katılımcılara kartpostallık manzaralar sundu.

Balonlara ilk kez binen birçok öğrenci, yaşadığı deneyimi “hayatlarının en özel anlarından biri” olarak tanımladı. Etkinlik boyunca DJ Göktuğ Gönce’nin canlı performansı, müziğin ritmini gökyüzüne taşıyarak katılımcılara festival tadında anlar yaşattı.
Antalya Belek Üniversitesi Rektörü adına etkinliğe katılan Prof. Dr. Mustafa Fadıl Sözen, öğrencilere yalnızca akademik değil, sosyal açıdan da gelişim fırsatı sunmanın önemine dikkat çekerek, “Üniversite yaşamını zenginleştiren her etkinlik, gençlerimizin motivasyonunu artırıyor. Biz de bu anlayışla kültürel etkinliklere öncülük etmeyi sürdüreceğiz.” dedi.

Mütevelli Heyeti Başkanvekili İlker Tuncay ise organizasyonda emeği geçen ekibe teşekkür ederek, yıl boyunca benzer etkinliklerin süreceğini belirtti. “Kampüs yaşamını canlı tutmak, öğrencilerimizin enerjisini doğru yönlendirmek bizim için çok değerli.” ifadelerini kullandı.
Etkinliğe yoğun katılım gösteren öğrenciler, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla renkli görüntüleri binlerce kişiye ulaştırdı. Güneşin doğuşuyla başlayan şenlik, gün boyu müzik, eğlence ve dostluk atmosferiyle devam etti.

Antalya Belek Üniversitesi, düzenlediği Ekinoks Koşusu, kampüs konserleri ve tematik panellerin ardından bu kez Renkli Balon Şenliği ile sosyal etkinliklerdeki iddiasını bir kez daha kanıtladı. Üniversite yönetimi, öğrencilere sadece bilgi değil; deneyim, paylaşım ve mutluluk kazandıran bir eğitim atmosferi sunmaya kararlı.