Tekin’den Algı Operasyonlarına Tepki ve Öğretmenlere Teşekkür
Çankaya ilçesindeki Timur Ortaokulu’ndan canlı yayınla öğretmenlere seslenen Bakan Tekin, “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Programı” kapsamında yapılan bu buluşmada, fedakarlıkla görev yapan tüm öğretmenlere şükranlarını sundu.
Türkiye genelinde yaklaşık 75 bin okul, 18 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmenin bulunduğunu hatırlatan Tekin, bu kadar büyük bir yapıda zaman zaman yaşanan olumsuzlukların algı malzemesi yapılmasına tepki göstererek, “Olumsuzlukları arayıp haber yapanlara gerçekten çok teessüf ediyorum. Tüm bunlara rağmen motivasyonumuzu koruyarak çok başarılı ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı geçirdik.” dedi.
“Yıl Boyu İstişare Ettik, Sağlıklı Kararlar Aldık”
Yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarının da hızla sürdüğünü ifade eden Tekin, Bakanlık bünyesindeki birim amirleri, genel müdürler ve bakan yardımcılarıyla hafta sonu kampında kapsamlı değerlendirmeler yapacaklarını açıkladı.
Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, mesleki ve teknik eğitim hamlesi ve okul-öğrenci-öğretmen iş birliğini güçlendiren yeni uygulamalardan oluşan üç ana politika çerçevesinde çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Öğretmenlerin görüş ve önerilerini önemsediklerini vurgulayan Tekin, “Attığımız her adımı onlarca toplantıda öğretmen arkadaşlarımızla istişare ettik. Öğretmenler odasında dinlediğimiz her öneri bize yol gösterdi. Böylece çok sağlıklı kararlar aldığımızı düşünüyoruz ve bu sürece yeni dönemde de kararlılıkla devam edeceğiz.” diye konuştu.
Yapay Zeka Eğitimde Daha Etkin Olacak
Geçen hafta yayımlanan Yapay Zeka Politika Belgesi’ni hatırlatan Bakan Tekin, Türkiye’nin bu alanda da dünyayla yarışacak adımlar attığını belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak yapay zekayı önümüzdeki dönemde daha yoğun bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Yapay zeka destekli pek çok uygulama başlattık. Öğretmenlerimizin emeği ve katkısı, bu süreçte en büyük güvencemizdir.” ifadelerini kullandı.
Canlı yayının sonunda farklı illerden okul müdürleri ve öğretmenler yayına bağlanarak Bakan Tekin’e desteklerini ve teşekkürlerini iletti. Öğretmenler, yeni eğitim öğretim yılının da huzur, sağlık ve başarı içinde geçmesi temennisinde bulundu.