Genç mucitler, "Yeşil Vatan, Mavi Gelecek" temasıyla düzenlenen uluslararası yarışmada Batman’ı temsil etmek üzere yola çıktı.
Batman, eğitimde teknoloji odaklı vizyonunu uluslararası arenaya taşıyor. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl Antalya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 18. Uluslararası MEB Robot Yarışması için hazırlıklarını tamamlayan Batmanlı öğrenciler, büyük bir heyecanla yola koyuldu. Toplamda 76 öğrenci ve rehber öğretmenlerden oluşan kafile, kendi tasarladıkları 58 farklı robotla madalya mücadelesi verecek.
Uğurlama töreninde heyecan doruktaydı
Yarışma öncesinde düzenlenen uğurlama programına İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, Eğitim Müfettişleri Başkanı Hamit Aydın ve Şube Müdürü Emrullah Aslan’ın yanı sıra öğrenci velileri de katıldı. Gençlerin teknolojiye olan merakını ve üretim azmini takdirle karşılayan İl Müdürü Yaşar Ciğer, öğrencilere başarılar dileyerek Batman’ı en iyi şekilde temsil etmeleri temennisinde bulundu.
Geleceğin girişimcileri sahne alıyor
TÜBİTAK ve TİKA’nın destekleriyle organize edilen bu prestijli etkinlik, öğrencilerin sadece teorik bilgiyle kalmayıp, problem çözme ve bilimsel düşünme becerilerini pratiğe dökmelerine olanak tanıyor. Mesleki ve teknik eğitimin kalitesini yükseltmeyi hedefleyen yarışma, katılımcı gençleri teknolojik gelişmelere uyum sağlayan, girişimci bireyler olarak geleceğe hazırlıyor.
Bilimsel üretimde yeni bir adım
Her yıl farklı bir şehirde düzenlenen ve büyük ilgi gören organizasyon, öğrencilerin tasarladıkları projeleri sergilemeleri için dev bir platform sunuyor. Batmanlı gençlerin 58 robotluk geniş bir yelpazeyle katılım sağladığı bu yarışma, bölgedeki eğitim kurumlarının teknoloji ve inovasyon alanındaki potansiyelini de bir kez daha gözler önüne seriyor.