23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Bingöl Valiliği’nde geleneksel devir teslim töreni yaşandı; Vali Cahit Çelik, görevini bir günlüğüne Muhammed Selim Kısa’ya emanet etti.
Bingöl’de 23 Nisan coşkusu bu yıl renkli görüntülere sahne oldu. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ruhuna uygun olarak gerçekleştirilen temsili devir teslim töreninde, Vali Cahit Çelik makamını küçük Muhammed Selim Kısa’ya bıraktı.
Makam heyecanı evde başladı
Güne özel olarak evinden valilik makam aracıyla alınan Muhammed Selim, valilik binası girişinde özel kalem müdürü tarafından karşılanarak büyük bir nezaketle ağırlandı. Makam odasına geçişiyle birlikte heyecanı gözlerinden okunan minik vali, Vali Cahit Çelik tarafından kapıda karşılandı.
Geleceğin teminatı çocuklara mesaj
Devir teslim töreninde kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Çelik, çocukların bayramını kutlayarak bu anlamlı günün önemine vurgu yaptı. Makamı devralan Muhammed Selim Kısa ile birlikte tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik eden Çelik, geleceğin teminatı olan çocuklara olan güvenini bir kez daha yineledi. Bingöl genelinde gün boyu süren etkinlikler, vatandaşlar tarafından da büyük bir ilgiyle takip edildi.