Bolu'da bilim şenliği coşkusu
Bolu Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 2-G sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Seda Ermiş öncülüğünde bilim şenliği düzenledi. '2-G’nin minik mucitleri bilim insanı olma yolunda' sloganıyla okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik, velilerin yoğun ilgisini çekti.
Minik mucitler projelerini sergiledi
Şenlik kapsamında 37 öğrenci, kendi hazırladıkları 37 farklı icat ve 37 deney sergiledi. Farklı projelerin yer aldığı etkinlikte, en dikkat çekici deneylerden biri olan 'Yanmayan öğretmen' deneyiydi. Öğretmenin elindeki gaz dolu köpüklerin ateşle buluşmasına rağmen elinin yanmaması, hem öğrenciler hem de veliler tarafından büyük bir merakla izlendi.
Bilim tutkusu ön planda
2-G Sınıf Öğretmeni Seda Ermiş, etkinliğin amacının öğrencilerin içindeki bilim tutkusunu ortaya çıkarmak olduğunu ifade etti. Ermiş, 'Çocuklarımız bilime olan ilgilerini artırmak için çeşitli deney ve icatlar yaptılar. Bu deneyler sayesinde merak ve araştırma duyguları gelişti,' dedi.
Eğitimde bilimin önemi
Okul Müdürü Hasan Allar, eğitim sürecinin yalnızca akademik başarı ile sınırlı olmadığını vurgulayarak, 'Eğitim-öğretim süreçlerinde okulların amacı yalnızca matematik ya da fen öğretmek değil, çocuklarımızı bilim ve fen alanlarında da yetişkin, yetkin bireyler haline getirmektir. Bu tür çalışmalar, çocuklarımızın ileride yapabileceği birçok etkinlikte örnek teşkil edebilir,' dedi.

Bolu'da minik öğrencilerden bilim şenliği