Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde (BŞEÜ), ‘Edebali’nin İzinde Ahiliğin İktisadi ve Sosyal Boyutları’ semineri gerçekleştirildi.
UNESCO tarafından ilan edilen ‘2026 Şeyh Edebali Yılı’ etkinlikleri ve Şeyh Edebali’nin vefatının 700. yılı dolayısıyla düzenlenen seminer, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Çam tarafından sunuldu. Program, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yapıldı.
Etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kurban, Fakülte Dekanı Prof. Dr. İsa İpçioğlu ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Seminerde, Ahi Evren ve Ahiliğin Anadolu’daki oluşum süreci tarihî perspektifle ele alındı. Ayrıca, Şeyh Edebali’nin Osmanlı Devleti’nin kuruluşundaki rolü, Ahi şeyhi kimliği çerçevesinde değerlendirildi.
Ahiliğin ekonomik ve toplumsal işlevleri, dönemin medeniyet anlayışı ile modern iktisadi yaklaşımların temel değerleri doğrultusunda karşılaştırmalı olarak incelendi.
Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kurban’ın, semineri gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Çam’a teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ'NDE (BŞEÜ), 'EDEBALİ'NİN İZİNDE AHİLİĞİN İKTİSADİ VE SOSYAL BOYUTLARI' SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
