Muş'un Bulanık ilçesinde öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Ömer Övünç Koşansu, Hannah Gold'un çevre temalı eserini gençlerle birlikte analiz ederek okuma kültürüne dikkat çekti.
Bulanık Kaymakamlığı tarafından gençlerin sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla başlatılan okuma etkinlikleri, Gölpark Dinlenme Tesisi'nin huzurlu atmosferinde devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Aral ve Şube Müdürü Şakir Bozkurt’un da katıldığı buluşmada, doğa sevgisi ve dostluk temalarını işleyen "Son Ayı" kitabı mercek altına alındı.
Eğitimin sadece ders kitaplarıyla sınırlı kalmaması gerektiğini savunan Kaymakam Koşansu, öğrencilerin kitaba yönelik eleştirel bakış açılarını tek tek dinleyerek not aldı.
Kitap okumanın bireysel gelişimdeki kritik rolüne değinen Koşansu, dijital çağda gençlerin dünya edebiyatıyla bağ kurmasının vizyonlarını genişleteceğini ifade etti. Gençlerin sadece birer öğrenci değil, geleceğin düşünen bireyleri olduğunu vurgulayan Kaymakam, ilçedeki bu entelektüel merakın kendisini memnun ettiğini dile getirdi.
Söyleşinin ardından gerçekleşen soru-cevap bölümünde, öğrenciler eğitim hayatından sosyal meselelere kadar pek çok konuda protokol üyeleriyle fikir alışverişinde bulundu. Samimi bir havada geçen diyaloglar, katılımcıların birbirini daha yakından tanımasına olanak sağladı.
Programın finalinde öğrencilerle aynı sofrayı paylaşan Kaymakam Koşansu, gençlerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Etkinliğin sadece bir kerelik olmadığını belirten yetkililer, okuma kültürünü yaygınlaştırmak adına bu tür buluşmaların ilçedeki tüm okulları kapsayacak şekilde periyodik olarak sürdürüleceğini açıkladı. Gençler, kendilerine ayrılan bu özel vakit ve samimi yaklaşım için Kaymakam Koşansu'ya teşekkür etti.