Yeni Birlik Gazetesi Eğitim Çermik'te edebiyat şöleni: 13 bin öğrenci kitaplarla buluştu

Çermik'te edebiyat şöleni: 13 bin öğrenci kitaplarla buluştu

Kitap Fuarı, binlerce öğrenciyi yazarlarla bir araya getirerek bölgede okuma kültürüne büyük bir ivme kazandırdı. Diyarbakır’ın Çermik ilçesi, 11-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 6.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde düzenlenen 6. Kitap Fuarı, binlerce öğrenciyi yazarlarla bir araya getirerek bölgede okuma kültürüne büyük bir ivme kazandırdı.

Diyarbakır’ın Çermik ilçesi, 11-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 6. Kitap Fuarı ile edebiyat tutkunlarını ağırladı. 107 yayınevinin katılımıyla gerçekleşen ve 350 binden fazla eserin okuyucuyla buluştuğu etkinlik, özellikle çocukların ve gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bir hafta süren fuar boyunca 13 binden fazla öğrenci, kitap dünyasının kapılarını aralama fırsatı buldu.

Eğitimde yeni bir vizyon

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Baran, fuarın temel amacının okur ile yazarı aynı platformda buluşturmak olduğunu belirtti. Çocuklara erken yaşta okuma alışkanlığı kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayan Baran, bu tür etkinliklerin geleceğin yazar adayları için önemli bir zemin hazırladığını ifade etti. Söyleşi ve imza günlerinin yanı sıra akşam saatlerinde belediye önünde düzenlenen kültürel etkinlikler, ilçede renkli görüntülere sahne oldu.

Birlik ve beraberliğin gücü

Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu ise başarının bir ekip işi olduğunu vurguladı. Kaymakamlık, belediye ve eğitim camiasının ortak bir çabayla bu organizasyonu hayata geçirdiğini belirten Karamehmetoğlu, kitap okumanın gençlere ilham kaynağı olduğunu ve bu tür yatırımların ilçenin geleceği için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Gençlerden fuara tam not

Fuarı ziyaret eden öğrenciler ise atmosferden oldukça memnun. Kitapların yanı sıra eğitici materyallerle de buluşan öğrenciler, yazarlarla birebir tanışma şansı yakaladıklarını belirterek, ilçelerinde böyle bir organizasyonun yapılmasının kendilerini motive ettiğini dile getirdi. Okumanın önemine dikkat çeken öğrenciler, fuarın Çermik için çok değerli bir sosyal etkinlik olduğunu ifade etti.