İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Eğitim CHP Genel Başkan Yardımcısı Yükseköğretim Burslarının Artırılması Çağrısında Bulundu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yükseköğretim Burslarının Artırılması Çağrısında Bulundu!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, Yükseköğretim burslarının artırılması gerektiğini söyledi. Kredi ve bursların öğrenciler için yetersiz olduğunu söyleyen Kılıç, bursların artırılmasını talep etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, hükümete yükseköğretim burslarının artırılması çağrısında bulundu. Kılıç, partisinin gençlik kolları üyeleriyle birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada, öğrencilere verilen kredi ve burs miktarının yetersiz olduğunu belirterek, bursların artırılmasını talep etti.

“Paran Yoksa Okuma”

Kılıç, yaptığı açıklamada, öğrencilere sunulan burs ve kredilerin 3 bin lira olarak açıklandığını, ancak bu miktarın öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu ifade etti. "Bu aslında 'paran yoksa okuma' demektir. Parlak gençlerimiz parasızlık yüzünden okullarını yarıda bırakıyor" diyen Kılıç, iktidarın gençlerin eğitim hakkını elinden aldığını ve üniversitelerin kapılarının bu gençlere kapandığını savundu.

Öğrenci Yurtları da Yetersiz kalıyor

Bunun yanı sıra, öğrenci yurtlarının da yetersiz olduğunu belirten Kılıç, hükümetin gençlere insani şartlarda barınma imkânı sağlamadığını öne sürdü.