Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Ankara temasları kapsamında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile bir araya gelerek ilçenin eğitim kapasitesini artıracak dev projeler için düğmeye bastı.
Darıca’da eğitim kalitesini yükseltmek ve modern öğrenim alanları oluşturmak adına başlatılan girişimler sonuç verdi. Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde gerçekleştirdiği görüşmelerde, ilçeye kazandırılacak 5 yeni okulun detayları netleşti. Toplam 128 sınıf kapasitesine sahip olacak bu eğitim yatırımları, Darıca’nın artan öğrenci nüfusuna nefes aldıracak.
Yeni eğitim yuvaları yolda
Planlanan projeler arasında 100. Yıl Atatürk Ortaokulu, Barbaros İlkokulu, Servet Çambol İlkokulu, Ahmet Parmaksızoğlu İlkokulu ve yeni bir Anadolu Lisesi yer alıyor. Kapalı spor salonu gibi sosyal donatı alanlarını da kapsayan bu yatırımlarla, ilçedeki eğitim altyapısının çok daha donanımlı hale getirilmesi hedefleniyor.
Turizmde uygulamalı eğitim dönemi
Eğitim yatırımlarının en dikkat çekici ayağını ise Darıca Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli oluşturuyor. Gençlere teorik bilginin ötesinde, sektörün içinde pratik yapma imkanı sunacak olan bu proje, ilçenin turizm potansiyelini eğitimle birleştirmeyi amaçlıyor.
Başkan Bıyık’tan vizyon açıklaması
Ankara’daki temaslarını değerlendiren Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, bu yatırımların sadece binalardan ibaret olmadığını vurguladı. Bıyık, "Darıca’nın geleceğini inşa etmek adına attığımız bu adımlar, gençlerimize yeni kariyer kapıları aralayacak. Turizm Meslek Lisesi projemiz, ilçemizin marka değerini artırırken, evlatlarımızın daha modern ve teknolojik donanımlı sınıflarda yetişmesini sağlayacak. Eğitimde elde ettiğimiz bu kazanımlar, Darıca’nın yarınlarına yapılan en büyük yatırımdır" ifadelerini kullandı.